Hoe vraag je een visum aan voor de USA?

Een visum voor een vakantie naar de USA

Ga jij naar de Verenigde Staten op vakantie? Dat is gaaf! De Verenigde Staten is een prachtig land met veel mooie natuur, bruisende steden en een interessante cultuur. Als je naar Amerika op vakantie gaat, is het wel belangrijk om je goed voor te bereiden op je reis. Er zijn een aantal dingen die je geregeld moet hebben voordat je kunt vertrekken. Je hoeft voor een reis naar de Verenigde Staten geen vaccinaties te halen, maar je moet soms wel een visum aanvragen. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en lees je goed in, zodat je weet wat je moet doen als je graag naar Amerika wil. Hieronder leggen we uit hoe dat precies werkt. Lees dus snel verder voor meer informatie over het aanvragen van een visum en een goede voorbereiding voor jouw vakantie!

visumEen visum aanvragen voor de Verenigde Staten
In principe is het sinds kort de regel dat west-Europeanen geen visum hoeven aan te vragen als zij naar de Verenigde Staten willen afreizen. Dit geldt echter alleen als je voor korte tijd naar de Verenigde Staten gaat. Je moet in dit geval een paspoort hebben dat geldig is tot na je reis (langer is niet nodig). Als je zonder visum naar Amerika reist, moet je wel een ESTA aanvragen. Dit houdt in dat je je 72 uur voor vertrek aanmeldt bij het Department of Homeland Security (DHS). Je hoeft hiervoor niet te wachten tot drie dagen voor vertrek en de toestemming die je hiermee aanvraagt, blijft twee jaar geldig. Als je dit niet doet, mag je niet inchecken bij je vliegtuigmaatschappij en kan je dus niet vertrekken naar Amerika.

Wanneer moet je wel een visum aanvragen?
Je moet wel een visum aanvragen voor de Verenigde Staten als je uit een ander land komt waarvoor wel een visum nodig is. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Mexico of landen in het Midden-Oosten. Maar ook als je voor langere tijd naar de Verenigde Staten gaat vanuit Nederland of een ander west-Europees land, moet je wél een visum aanvragen. Je kunt hierin wel onderscheid maken tussen een zakelijk en een toeristisch visum, afhankelijk van de doeleinden waarmee je naar Amerika afreist.