Op de bank naar je vakantie bestemming!

Oculus-Rift-8Steeds meer hotels en resorts maken er gebruik van 360 graden videos van hun faciliteiten. Want zo laat je pas echt zien wat je in huis hebt. Consumenten stellen steeds hogere eisen aan hun vakantie en willen zeker weten dat hun keuze de perfecte vakantie biedt voor het hele gezin. Slimme reisorganisaties als Neckermann en Tui spelen hier handig op in. Steeds vaker die je 360 graden videos, die je met een virtual reality bril kunt bekijken. Zo krijg je vanuit je huiskamer een kijkje in de keuken bij het hotel of resort wat je aan het overwegen bent.

Nooit meer een verkeerde keus
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt een vakantie, die super aangeprezen werd op een website of brochure, maar die in werkelijkheid enorm tegenviel. Oude fotos, gephotoshopte fotos, misleidende teksten in de vakantie branche worden vele trucs uitgehaald om toeristen over te halen bij hen te boeken. Wat de consument kritisch en voorzichtig heeft gemaakt, maar een slimme en kwalitatieve hotelier speelt hier op in door volledig inzicht te geven in zijn/haar dienstverlening en faciliteiten. Want als je kwaliteit hebt, moet je dat tonen. Zo kun jij de beste vakantie selecteren. Overweeg je binnenkort op vakantie te gaan. Kijk dan zeker op de site van de reisorganisatie of Youtube of er 360 graden virtual reality video’s te vinden zijn. Het kan je een hoop ellende besparen en zal juist enorm bijdrage aan de voorpret.

Bekijk 360 graden vakantie video’s bij Oculus World.

Hoe werkt een 360 graden video?
Een 360 graden video kun je op twee manieren bekijken. Met je PC en browser google Chrome, waarbij je met je muis kunt rondkijken in de video en dus letterlijk 360 graden rond kunt draaien. Of met een virtual reality bril, waarbij je een vr bril opzet en je het gevoel hebt alsof je al op locatie bent. Overal waar je kijkt krijg je de beelden te zien die je op locatie ook ziet. Je kunt er alleen nog niet in rondlopen. Hoewel dat waarschijnlijk een kwestie van tijd zal zijn, voordat ook mogelijk is.