Vakanties in Turkije

Turkije is een geweldige vakantiebestemming voor ieder soort vakantieganger. Het land heeft een fijn klimaat, een rijke geschiedenis, tal van bezienswaardigheden en ook de natuur is prachtig. Turkije kent een langgerekte kuststrook met prachtige standen en vele bruisende badplaatsen die erg geliefd zijn onder vele vakantiegangers. Voor toeristen zijn de Egeïsche kust en Turkse Rivièra geweldige vakantiebestemmingen. Het weer is er heerlijk, de standen prachtig en men vindt hier tal van hotels en resorts. Bekende badplaatsen in deze regio’s zijn onder andere Side, Alanya, Antalya, Marmaris, Kusadasi en Kemer. Iedere badplaats heeft zijn eigen charmes. Aan de prachtige stranden kunt u genieten van de zon en heerlijk ontspannen maar voor de avonturier of cultuurliefhebber is hier ook genoeg te doen. Turkije is niet voor niets de favoriete vakantiebestemming van vele Nederlandse vakantiegangers. Wilt u een reis of vakantie boeken naar Turkije? Kijk dan op de website Turkijeallinclusivevakantie.com. Hier vindt u een overzicht van alle vakanties in Turkije.

Afbeeldingsresultaat voor turkije vakantie

Klimaat
De populaire vakantiestreken zoals de Egeïsche kust en de Turkse Riviera kennen een mediterraan klimaat. Het klimaat kenmerkt zich door warme zomers en milde winters. Er valt in deze streken bijna geen neerslag. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen tot ver boven de 35 graden oplopen. Het voor- en najaar kennen heerlijke temperaturen. Overdag is het aangenaam warm en in de avond koelt het iets af. In het binnenland en het noorden van Turkije komt ook een continentaal en mild klimaat voor met koude winters waarbij de temperatuur tot het vriespunt kan zakken.

Stranden, natuur en cultuur
De meeste toeristen boeken hun vakantie naar Turkije om te genieten van de zon, zee en het strand. Turkije kent prachtige zand- en kiezelstranden. De kuststrook van Turkije is wel 7200 kilometer lang waarvan 70 procent beschikt over een strand. Op de meeste stranden is het mogelijk om diverse watersporten uit te oefenen. Ook zijn bijna alle stranden geschikt voor een vakantie met kinderen, de stranden lopen geleidelijk af in zee. Ook de natuur is prachtig, in het binnenland ziet men veel groen met ruig berglandschap en uitgestrekte bossen. Ook qua cultuur is er in Turkije veel te ontdekken. Zo zijn er tal van opgravingen, monumenten en musea te bezoeken.

Turkije all inclusive bestemming
Alle populaire badplaatsen in Turkije staan vol met accommodaties waaronder appartementen, hotels en resort. Vele hotels en resort bieden de all inclusive formule aan. Een all Inclusive vakantie is de meest ontspannen vakantie die er is. Alle maaltijden en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Vaak zijn er ook vele activiteiten inbegrepen en afhankelijk van de accommodatie kan men bijvoorbeeld ook genieten van heerlijke snacks, ijsjes en sterke dranken. In een all inclusive accommodatie is ook van alles te doen voor kinderen. Een all inclusive vakantie naar Turkije is daarom zeker geschikt voor het hele gezin.