Een overzicht van de beste actieve vakanties

Niet iedere vakantieganger is hetzelfde. Waar de één houdt van lekker luieren in een resort, is de ander graag actief bezig. Wandelen, raften, klimmen, mountainbiken, duiken, roeien en ga zo maar: tijdens een vakantie is het allemaal mogelijk. Bij dezonvakanties.nl vind je de beste actieve vakanties van dit moment. Het aanbod is groot, zowel op het gebied van bestemming als activiteiten. Hieronder geven we je een beeld van wat je zoal kunt verwachten qua actieve vakanties.

Surfvakantie

Wil je een zon – zee – strand vakantie en toch actief bezig zijn? Dan is een surfvakantie iets voor jou. Zowel voor de ervaren als onervaren surfer zijn er hier genoeg actieve vakanties te vinden. Persoonlijke surfcoaching behoort tot de mogelijkheden. Tevens begeef je je in de buurt van het strand, dus er zullen genoeg mogelijkheden zijn voor andere activiteiten op of rondom het water. Beachvolleybal, kitesurfen, zwemmen: het kan allemaal.

Kamperen

Als je de ultieme actieve buitenvakantie wilt vieren, moet je gaan kamperen. Op geen enkele andere wijze kom je zo dicht bij de natuur te staan. Je hebt de keuze: er zijn vakanties met een vaste verblijfplaats, maar ook vakanties waar je rond trekt en iedere avond je tent op een andere tent plaatst. Tijdens deze laatste soort vakantie zal er ook bijzonder veel gewandeld gaan worden.

Wandelvakantie

Als je een echte wandelfanaat bent, is een wandelvakantie perfect voor jou. Het aanbod op het gebied van deze soort actieve vakanties is groot. Immers zijn er in ieder land wel pittoreske gebieden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen. Van een zomerse wandelvakantie in Mallorca tot aan wandelen in een winters wonderland in Scandinavië: op het gebied van actieve wandelvakanties is het allemaal mogelijk.