Alles over kamperen

Kamperen is één van de meest geliefde activiteiten onder de Nederlandse vakantiegangers. Wie van ons heeft er geen goede herinneringen aan de kampeertrips die we maakten met onze families? Geen saaie hotels of resorts waar alles voor je geregeld is. Hoe lekker dat soms ook is, het is ook een veilige keuze. Kamperen voelt avontuurlijk. Dat is de aantrekkingskracht. Je begeeft je in de buitenlucht en geen enkele avond is hetzelfde. Bovendien kun je kamperen combineren met trektochten, zodat iedere slaaplocatie weer anders is. Eén groot avontuur wanneer je gaat kamperen tijdens je vakantie!

Wat is kamperen?

Waarschijnlijk heb je wel eens een keer in je leven gekampeerd. Voor degenen die dat nog nooit hebben gedaan: tijdens kamperen slaap je in een tent gedurende de nacht. Veelal plaats je deze tent op een daarvoor bestemde camping. Echter zijn er ook landen waar je gewoon in wild mag kamperen. Dat is het echte avontuur!

Je kunt er voor kiezen op dezelfde plek te verblijven met je tent, maar het is ook mogelijk om rond te gaan reizen. Dan slaap je iedere nacht op een andere plaats. Voor sommige mensen is kamperen kramperen, maar voor andere is kamperen hemels. Als je op zoek bent naar de beste kampeervakanties, ben je bij deze site aan het juiste adres!

Wat heb je nodig om te kunnen kamperen?

Ten eerste heb je de beschikking nodig over een goede tent. De omstandigheden zullen niet altijd hetzelfde zijn tijdens iedere vakantie. Soms heb je alleen maar goed weer, maar het kan ook zijn dat je een nacht met regen en harde wind hebt. Hier moet je tent tegen bestand zijn, anders heb je een probleem.

Een andere aanrader is om van tevoren te checken wat de weersverwachtingen zijn en hier je slaapspullen op aan te passen. Als je slaapzak geschikt is voor temperaturen onder de 0 graden Celsius terwijl het daadwerkelijk 15 graden Celsius is, zul je elke nacht je slaapzak uit drijven van het zweet. Daarnaast is een matje een goed idee om op te slapen. Tot slot is het een aanrader om een goede reisverzekering af te sluiten. Een gevalletje ‘het zekere voor het onzekere’.

Wat zijn de bestemmingen om te gaan kamperen?

Kamperen kun je door heel Europa doen. Daarom zijn kampeervakanties ook zeer veelzijdig. In ons aanbod kun je alle kampeervakanties door heel Europa vergelijken. Frankrijk en Spanje zijn aanraders omdat je hier vele mooie campings hebt. Als je van wildkamperen houdt, is Scandinavië een aanrader. Zowel Noorwegen, Zweden als Finland hebben een hoop moois te bieden en zijn perfect als je in het wild wilt kamperen.

Hoe boek je een kampeervakantie?

Het boeken van een kampeervakantie is zo geregeld. Ten eerste maak je gebruik van onze site om de beste kampeervakanties te vinden. Niet alleen is het aanbod qua bestemmingen groot, maar je vindt tevens de vakanties voor de beste prijs. Daarnaast vind je diverse soorten kampeervakanties, zodat er voor ieder wat wils is. Heb je de kampeervakantie gevonden die het beste bij je past? Dan ga je over tot het boeken van de vakantie. Daarna is het een kwestie van geduld tot het moment dat je vakantie aanbreekt. Je zult een onvergetelijke vakantie beleven!