Alles over surfvakantie

Ben je aan het overwegen om op surfvakantie te gaan? Een surfvakantie is één van de leukste actieve vakanties om te ondernemen. En het mooie is: binnen het aanbod van deze site vind je zowel vakanties die geschikt zijn voor ervaren als onervaren surfers. Je moet immers ergens beginnen. Bovendien zijn er ook vakanties te vinden waar je andere vormen van surfen kunt uitvoeren, bijvoorbeeld kitesurfen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je vindt en vergelijkt de beste surfvakanties via onze site!

Wat is een surfvakantie?

Eigenlijk spreekt de naam redelijk voor zich. Een surfvakantie is een vakantie waar je veel op de surfplank zult staan. Toch is dit niet exclusief de activiteit die je uit gaat voeren tijdens deze actieve vakantie. Als je je in de buurt van de mooie zee plus een fijn strand bevindt, ga je hier natuurlijk gebruik van maken. Beachvolleybal, kitesurfen, zwemmen: al deze activiteiten zijn mogelijk. Ook yoga is een activiteit die vaak wordt uitgevoerd tijdens een surfvakantie. Een heerlijke mix van actief en ontspanning.

Surfvakanties zijn in te delen in twee soorten. Ten eerste heb je surfvakanties voor beginners. Deze zijn perfect voor mensen die nog nooit gesurft hebben dan wel net begonnen zijn met surfen. Natuurlijk is het mogelijk om surfen te oefenen in Nederland, maar verder dan het beginnersniveau kun je in ons land niet geraken. In het buitenland kun je pas echt een pro worden. Naast de actieve vakanties voor beginners zijn er tevens vakanties voor de meer ervaren surfer. Tijdens deze surfvakanties zul je pas echt uitgedaagd worden!

Wat heb je nodig om op surfvakantie te gaan

Hierboven werd al uitgelicht dat er bepaalde bestemmingen zijn die het meest geschikt zijn voor ervaren surfers. Als je niet veel ervaring hebt op een surfplank, is het dan ook aan te raden één van de bestemmingen te kiezen die meer geschikt zijn voor beginners. Daarnaast is het altijd aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten. Tijdens actieve vakanties is het risico op bijvoorbeeld een blessure nu eenmaal groter.

Wat zijn de beste bestemmingen voor een surfvakantie?

Gelukkig hoef je niet al te ver weg om de beste surfvakantie bestemmingen te vinden. Ten eerste is Frankrijk erg populair onder de Nederlandse surfers. Vooral rondom Bretagne en Les Landes vind je uitstekende surfspots. Ook Portugal en Spanje staan bekend als landen met vele surfspots. Buiten Europa zijn landen zoals Marokko, Amerika, Zuid-Afrika en Sri Lanka aanraders.

Hoe boek je een surfvakantie?

Het boeken van een surfvakantie is zo gepiept. Bij De Zonvakanties vind je een ruim aanbod aan bestemmingen. Hier vergelijk je de beste bestemmingen bij diverse reisorganisaties. Zo vind je niet alleen de mooiste bestemmingen, maar ook de best geprijsde vakanties. Het beste van beide werelden. Heb je de vakantie gevonden die je het meest bevalt? Dan ga je over tot het boeken van de surfvakantie! Als alles in kannen en kruiken is, is het een kwestie van wachten tot het eindelijk zo ver is. Dan kun je gaan genieten van je vakantie.