Top vakantie bestemmingen van Afrika

Afrika, een continent dat er om schreeuwt om ontdekt te worden door Nederlandse toeristen. Je kunt hier zoveel zien dat je nergens anders op aarde zult zien. Safari’s over de Serengeti, de uitgestrekte vlakte van de Sahara en de uniekheid van ieder individueel land van dit continent. Alhoewel steeds meer Nederlandse toeristen van dit continent hun vakantie bestemming maken, kan het nog altijd beter. Daarom geven we je een aantal tips. Hieronder worden een aantal top vakantie bestemmingen binnen Afrika voor je op een rijtje gezet. Wil je van één van deze plekken je vakantie bestemming maken? Kijk dan snel op onze site, waar je bestemmingen en prijzen kunt vergelijken. Zo vind je de beste bestemmingen voor de laagste prijs.

Gambia

Als er één land is binnen Afrika dat al jaren in opkomst is onder Nederlandse toeristen, dan is het Gambia wel. Misschien voelen we ons zo thuis in dit land omdat het relatief klein is. Het is dan ook het kleinste land van dit continent. Bijkomend voordeel van dit land is het aangename klimaat. Zowel in de zomer als in de winter is het hier goed vertoeven. Je kunt dus naar Gambia gaan wanneer jij dat wilt, want de zon tref je sowieso aan. Diverse oogverblindende nationale parken zijn in dat land te vinden. Maar ook voor een strandvakantie ben je in dit land aan het juiste adres. Ook mooi meegenomen: het eten en drinken is er relatief goedkoop. Maak van Gambia jouw vakantie bestemming!

Zuid-Afrika

Een aangenaam voordeel van Zuid-Afrika is dat er een taal gesproken wordt die op het Nederlands lijkt: Afrikaan. Maar je gaat natuurlijk voor een land zelf op vakantie. In Zuid-Afrika is dan ook een hoop moois te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kaap de Goede Hoop? Een indrukwekkend schiereiland en uitkijkpunt. Maar misschien wil je liever Robbeneiland bezoeken, om zo het indrukwekkende verhaal van Nelson Mandela te ontdekken. En wat denk je van het indrukwekkende nationale park Tafelberg? Hoge rotsen, onvergetelijke fauna en mooie wandelpaden voor een actieve vakantie.

Eén van de mooiste reservaten van Afrika is tevens in dit land te vinden: Nationaal Park Kruger. Dit grote gebied trekt jaarlijks veel toeristen aan, en met reden. Op het gebied van wild life zijn er weinig reservaten die meer variëteit etaleren. Als je andere dieren wilt zien die je niet vaak in het wild tegen komt, moet je naar Boulders Beach gaan. Deze staat bekend om de pinguïn kolonie die er leeft. De baai zelf is tevens oogverblindend mooi. Tot slot is nationaal park Addo Elephant een aanrader als je olifanten wilt spotten.

Marokko

Binnen Marokko vind je een grote diversiteit aan steden die elk hun unieke eigenschappen hebben. Zo is er Tanger, een stad die al sinds het begin van de 20ste eeuw avonturiers aantrekt. Bekende artiesten zoals The Rolling Stones, William Burroughs en Jack Kerouac verbleven hier en lieten zich inspireren door de lokale cultuur. Daarnaast is er Marrakesh, gelegen aan de voet van de Hoge Atlas. Het centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, om maar aan te geven hoe bijzonder deze is. Ook Fez en Casablanca zijn aanraders.