Antartica, een vakantie bestemming om nooit te vergeten

Als je een echt bijzondere vakantie wilt hebben, moet je eens een bezoek brengen aan Antartica. Antartica, ook wel bekend als de zuid pool, is een continent dat weinigen van ons ooit gezien hebben. Misschien wist je niet eens dat het mogelijk was om een rondreis langs dit gebied te maken. Toch is het echt waar. Waar je de noord pool van afstand dient te bewonderen en verblijft op arctische eilanden rondom het gebied, is het rondom Antartica wel mogelijk om aan land te gaan. Ja, je hoort het goed: je zult daadwerkelijk voet aan land zetten op Antartica. Benieuwd naar de mogelijkheden in en rondom dit witte continent? Lees dan snel verder!

Hoe ga je op vakantie naar Antartica?

Als je een rondreis rondom Antartica wilt gaan doen, is het alleen mogelijk dit in de vorm van een groepsrondreis uit te voeren. Hierbij verblijf je op een cruiseschip, waar je voorzien bent van alles wat je nodig hebt. Maaltijden, vermaak, crewleden vol kennis over het gebied… het zit allemaal in de prijs inbegrepen. Veelal is het startpunt een nabij gelegen land in Zuid-Amerika. Vaak is dit Chili of Argentinië, soms is beide mogelijk (één land als aankomstpunt, de ander als vertrekpunt).

Je kunt je wel voorstellen dat een reis naar Antartica niet bestemd is voor toeristen die willen genieten van een luie, rustige vakantie. Natuurlijk zul je op het schip zelf genoeg kunnen ontspannen, maar tijdens een trip naar de zuid pool zullen er ook meer dan genoeg activiteiten ondernomen worden. Zo zal er gewandeld gaan worden over diverse gletsjers, zul je kennismaken maken met de lokale bevolking van dit continent (pinguïns), zul je genieten van het landschap en zul je meermaals indrukwekkende boottrips maken. Tijdens deze excursies zul je tevens een aantal keer aan land gaan. Je zet dus echt voet aan land op Antartica, wat dit een unieke en onvergetelijke vakantie maakt.

Vakanties naar Antartica zijn niet kort. Het kortste alternatief duurt al gauw bijna 2 weken, terwijl er ook mogelijkheden zijn waarbij je bijna 30 dagen op vakantie gaat. Gelukkig is de reis niet zwaar en zal het comfort tijdens de nachten hoog zijn. Daarnaast zijn de dagen gevuld met onvergetelijke excursies waar je ongelofelijke verhalen aan zult overhouden. Ook de Zuidpoolcirkel zal meerdere malen gepasseerd worden. Logischerwijs zit hier wel een prijskaartje aan vast. Wil je weten hoe duur een reis naar Antartica is? Lees dan snel verder.

Wat kost een gemiddelde vakantie naar Antartica?

Als je voor één van de kortere varianten kiest, zul je ongeveer 12 tot 14 dagen op vakantie zijn. Gemiddeld kost een dergelijke reis tussen de 8.500 en 13.000 euro. Maar het is ook mogelijk dat je veel langer op vakantie wilt gaan. Zo kost een 18-daagse reis je al snel tussen de 12.000 en 20.000 euro. Daarnaast zijn er 27-daagse reizen, die je een prijs tussen de 19.500 en 30.000 euro gaan kosten. Een prijzige reis kortom, maar wel één die zeer de moeite waard is. Deze reis is met recht te bestempelen als een once in a lifetime mogelijkheid. Want zoveel geld zul je waarschijnlijk niet nog een keer uitgeven aan een vakantie. Voor een echte onvergetelijke vakantie kies je Antartica als bestemming.