Top vakantie bestemmingen van Australië

Vaak wordt onderschat hoe groot Australië wel niet is. In oppervlakte is het namelijk net zo groot als de Verenigde Staten. Het zal je dan ook niet verbazen dat Australië een gevarieerd vakantieland is. Hier ontdek je een aantal toeristische trekpleisters die met recht als wereldwonderen bestempeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het Great Barrier Reef. Bijna 2500 km aan puur koraal. En dat is pas één voorbeeld, want Australië heeft je zo veel te bieden. Wat zijn de beste vakantie bestemmingen binnen Australië?

Sydney

De bekendste stad van Australië is waarschijnlijk Sydney. Verwonderlijk is het niet dat deze stad zo bekend is onder Nederlanders, want je kunt hier een hoop moois ontdekken. Bekend voorbeeld is natuurlijk het Sydney Opera House, gerenommeerd over de hele wereld. Dit adembenemend staaltje architectuur moet je een keer in real life waargenomen hebben. Voor een middagje ontspanning zijn er genoeg aangename terrasjes te vinden aan de Circular Quay. Maar misschien voel je meer voor een wandeling over de Sydney Harbour Bridge. En een middagje shoppen? Of lekker zwemmen bij Bondi Beach? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Kortom, er valt genoeg te beleven in Sydney.

De oostkust van Australië

Een specifieke stad is dit misschien niet, maar langs de oostkust zijn een aantal werkelijke wereldwonderen te zien. Ten eerste natuurlijk de bekendste: het Great Barrier Reef. Op de boot kun je het koraalrif gaan bekijken, maar het is tevens mogelijk het rif nader te bekijken tijdens een duik onder water. Maar ook een zeiltocht gevolgd door relaxen aan het strand is mogelijk bij Whitsunday Islands. Of ga je liever een tochtje met de jeep maken over Fraser Island? Of wil je het Australische regenwoud Cape Tribulation zien? Je kunt ook kiezen voor een surfvakantie bij de Byron Bay. Het is bijna onvoorstelbaar wat je hier allemaal kunt zien. Je zit eigenlijk altijd wel goed als je voor de oostkust van Australië kiest.

Melbourne

Naast Sydney is Melbourne de bekendste stad van Australië. Sydney is gigantisch groot en altijd gevuld met toeristen. Voor sommige mensen is deze stad dan ook net iets te druk. Melbourne is net een slag kleiner en de sfeer is er net wat gemoedelijker. Hierdoor zul je jezelf in deze stad sneller thuis voelen. Cultureel gezien is dit één van de interessantste steden binnen dit land. De muziek scene is groot, en daarnaast zul je veel street art tegenkomen op de straten van Melbourne. Chillen langs het strand kan bij St. Kilda. En wist je dat je in Melbourne pinguïns in het wild kunt aantreffen? Melbourne mag je niet missen!

Outback & nationale parken

Als je vroeger naar The Flying Doctors hebt gekeken, ken je het misschien wel: The Outback. Dit rode, vlakke, ongerepte gebied lijkt wel de platte variant van The Grand Canyon. Een indrukwekkende uitgestrekte vlakte. Maar ook de nationale parken van Australië zijn hun geld meer dan waard. Goede voorbeelden hiervan zijn Kaduka National Park, Blue Mountains National Park, Ningaloo Marine Park en Kalbarri National Park.