Top vakantie bestemmingen van Azië

Azië is steeds meer in opkomst als vakantiebestemming onder de Nederlandse toerist. Opvallend genoeg wordt de cuisine vaak genoemd als motivator om de diverse landen van dit continent te bezoeken. Natuurlijk is Chinees eten zeer populair in ons land, maar ook het street food uit de Vietnamese keuken wordt steeds populairder in ons land. Mensen zijn dan ook zeer benieuwd naar het echte street food. Maar Azië is natuurlijk veel meer dan alleen maar een heerlijke cuisine. Benieuwd naar wat dit continent je te bieden heeft? Lees dan snel verder, want Azië beschikt over een aantal onvergetelijke hoogtepunten.

Japan

Japan heeft eigenlijk voor ieder wat wils. Ten eerste is er de indrukwekkende hoofdstad: Tokyo. Eén van de grootste metropolen op aarde. Dit is echt een plek waar je jezelf kunt verliezen. Daarnaast staat Japan bekend om zijn mooie natuurgebieden, die tevens perfect zijn voor een actieve vakantie. Een goed voorbeeld hiervan is Hokkaido.

Dit uitgestrekte gebied is perfect voor lange wandelingen of een tochtje op de mountainbike. In de winter is het hier tevens mogelijk om te skiën. Als je op zoek bent naar een oude traditioneel Japanse wijk, is Kyoto een aanrader. Hier vind je de typisch Japanse architectuur uit de oude Samoerai tijd. Indrukwekkend en onvergetelijk.

Indonesië

Een andere top vakantie bestemming binnen Azië is Indonesië. Het is bijna onvoorstelbaar wat er in dit land allemaal te beleven valt. Ten eerste vind je hier één van de ultieme vakantiebestemmingen op aarde: Bali. Parelwitte stranden, ongerepte flora en fauna, mooie dieren, indrukwekkende architectuur, een rijke cultuur (met Ubud als artistieke hoofdstad) en oogverblindende landschappen. Bali heeft het allemaal.

Maar ook Java is een aanrader. Zo vind je op dit eiland onder meer Borobudur, de indrukwekkende tempel die van groot belang is binnen het Boeddhisme. Als je op zoek bent naar een actieve duikvakantie, zijn de Gili-eilanden een aanrader voor je. Van luie strandvakanties tot aan de meest actieve vakanties, binnen Indonesië kan het allemaal.

Thailand

Thailand voelt nog altijd ondergewaardeerd als vakantiebestemming, ook al gaan er geregeld Nederlanders naar dit land toe. Misschien dat een vermelding in deze lijst hier verandering in gaat brengen. De eerste aanrader is Phuket. Hier vind je van die typische onvergetelijke vakantiemomenten. Denk aan een bezoek aan een azuurblauwe lagune, de vele stranden waar duiken mogelijk is en de mooiste zonsondergangen op aarde.

Phuket behoort tot de Trang eilanden, samen met Ko lanta en Ko Phi-Phi. Ook deze andere twee eilanden zijn een bezoek meer dan waard. En wat dacht je van Bangkok? Drijvende markten, oogverblindend mooie paleizen en gigantische tempels. En dat allemaal binnen een duizelingwekkend grote stad.

Vietnam

Street food is al jaren een hype in Nederland, en Vietnam is met recht te bestempelen als het ultieme street food land. Binnen iedere plaats vind je wel een kraampje waar je heerlijk eten kunt scoren. Maar de cuisine is niet de enige reden om dit land te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de hoofdstad Hanoi? Zo vind je hier nog de Oude Wijk, waar je het oude Vietnam kunt ontdekken. Ook het Masoleum van Ho Chi Minh is een goed voorbeeld van de oogverblindende architectuur die je hier ontdekt. Een andere aanrader zijn de Con Dao eilanden. Als je op zoek bent naar een actieve duikvakantie, is dit de bestemming voor jou!