Top vakantie bestemmingen van Europa

Er zijn een hoop mooie vakantie bestemmingen binnen Europa te vinden. Ons eigen continent heeft ons zoveel te bieden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meeste Nederlandse toeristen binnen Europa blijven als ze op vakantie gaan. Via deze site kun je alle bestemmingen binnen Europa eenvoudig vergelijken. Zo vind je niet alleen je favoriete bestemmingen, maar je vindt ze ook nog eens voor de beste prijs. En dat is altijd mooi meegenomen, toch? Lees hieronder meer over de top vakantie bestemmingen van Europa van dit moment.

Mallorca

Spanje is al jarenlang één van de populairste bestemmingen onder de Nederlandse toeristen. Goed weer, mooie steden, een rijke cultuur, aangename stranden en een hoop toeristische trekpleisters: Spanje heeft het allemaal. Er zijn dan ook een hoop mooie bestemmingen te vinden binnen dit land. Natuurlijk vind je ze hier allemaal, voor de beste prijs. Maar er is één bestemming die we willen highlighten. En dat is Mallorca.

Mallorca is een Spaans eiland dat perfect is voor diverse soorten vakanties. Ten eerste is het weer hier altijd aangenaam, perfect voor een zon – zee – strand vakantie waar je heerlijk kunt ontspannen en kunt luieren in de zon. Maar ook als je graag actief bezig bent, is dit eiland perfect. Er zijn mooie wandelpaden en pittoreske omgevingen. Ook mountainbiken behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is Mallorca cultureel gezien één van de interessantste plekken binnen Spanje. Wat voor vakantie je ook wilt beleven, het kan in Mallorca.

Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is al jaren in opkomst als vakantiebestemming. Toch voelt het nog altijd alsof deze stad ietwat ondergewaardeerd is. Het is namelijk niet zomaar een mooie vakantiebestemming, maar één van de mooiste steden van Europa. Deze mooie stad herbergt een hoop indrukwekkende toeristische trekpleisters. Zo kun je hier wandelen langs de Donau, de Burcht van Boeda bezoeken, het Hongaarse parlementsgebouw bekijken, een pittoresk uitzicht over de stad vanuit het Visserspaviljoen of wandelen over de iconische Kettingbrug. We overdrijven niet als we stellen dat dit misschien wel de mooiste stad van Europa is.

Ohrid

Steeds meer beginnen Nederlandse toeristen de Balkan te ontdekken. Stiekem combineren deze landen alles wat Nederlanders belangrijk vinden op vakantie. Mooie gebieden, toeristische trekpleisters, lekker weer, interessante plekken en steden, stranden en ook niet onbelangrijk… eten en drinken is hier relatief betaalbaar. Een vakantiebestemming die steeds populairder wordt is Macedonië. Vooral Ohrid is een aanrader. Dit is een indrukwekkend natuurgebied vol bossen en stranden die omgeven worden door het grote Meer van Ohrid. In de buurt vind je het Galicica nationale park.

Carvoeiro

Portugal hebben we als vakantieland al echt ontdekt. Porto, Lissabon of de Algarve zijn reeds populaire vakantiebestemmingen en met recht. Wij voorspellen alvast dat Carvoeiro binnenkort de badplaats naar keuze van de Nederlandse toerist zal worden. Hier vind je indrukwekkende kliffen en een gouden strand dat perfect is voor een heerlijke zon – zee – strand vakantie. De nabij gelegen stad is perfect voor wandelingen en de lokale cuisine is heerlijk. Dat alles maakt deze Portugese badplaats tot een aanrader.