Noord pool, een bijzondere reisvakantie

Als je een vakantie bestemming zoekt waarvan je echt zeker weet dat niet iemand in je vriendenkring er ooit geweest is, moet je kiezen voor de noord pool. Nu denk je misschien: de noord pool, kun je daar naartoe op vakantie? Jazeker, het is mogelijk. Het kost je wel wat, maar daar krijg je dan ook wel iets unieks voor terug. Want ja, wie kan zeggen dat hij of zij de noord pool bezocht heeft? Vele vakanties bestempelen zichzelf als uniek, maar een reis naar de noord pool: dat is pas echt uniek! Lees hieronder meer over de mogelijkheden om naar de noord pool te reizen. Reizen vergelijken en de beste prijs vinden? Ook voor de noord pool doe je het via deze site.

Hoe ga je op vakantie naar de noord pool?

Waarschijnlijk zit je vol vragen, nu je weet dat het mogelijk is om naar de noord pool op vakantie te gaan. Zo zul je denken: hoe geraken we überhaupt bij de noord pool? Ten eerste moet je niet verwachten dat je ook daadwerkelijk op de noord pool kunt verblijven. Daar zijn simpelweg de faciliteiten niet voor aanwezig. Toch zijn er genoeg eilanden rondom de noord pool waar je wel kunt verblijven dan wel een rondreis langs kunt maken. Deze eilanden zullen je verblijfplaats zijn, waarna je middels een cruise of boot langs de noord pool zult komen.

Een rondreis rondom de noord pool doe je niet zomaar. Het kortste arrangement is een week, maar er zijn ook arrangementen die 11, 13, 17,19 of 21 dagen duren. Deze rondreizen brengen je langs diverse arctische eilanden. Spitsbergen is een voorbeeld van een eiland waar je kunt verblijven tijdens een trip nar de noord pool. Deze Noorse eilandengroep heeft zo’n 3.000 – 4.000 inwoners. Het landschap bestaat vooral uit gletsjers en bergen. Vanaf dit eiland is het mogelijk om het Noorderlicht waar te nemen. Een bijzonder fenomeen dat je minstens één keer in je leven gezien moet hebben.

Ook IJsland kan onderdeel uitmaken van je reis. Alhoewel dit eiland groot is qua formaat, wonen er relatief weinig mensen op dit eiland. Desalniettemin is dit indrukwekkende eiland zeker een bezoek waard. Reykjavik is misschien geen metropool, maar desalniettemin is het een mooie stad met diverse bezienswaardigheden en een bruisende culturele sectie. Andere eilanden die je mogelijk bezoekt tijdens je vakantie naar de noord pool zijn Groenland, Jan Mayen, Nordaustlandet, Barentszeiland, Prins Karls Forland en nog veel meer.

Wat kost een gemiddelde vakantie naar de noord pool?

Het zal je niet verbazen dat je flink moet gaan sparen om een vakantie naar de noord pool te kunnen boeken. Voor een 7-daagse reis moet je al gauw rekenen op een prijs tussen de 5.000 en 6.000 euro. Langere reizen zijn, logischerwijs, nog wat duurder. Zo moet je voor een 19-daagse rondreis al snel tussen de 12.500 en 15.000 euro afrekenen. Flinke prijzen, maar je weet één ding zeker: via deze site vind je altijd de mooiste bestemmingen voor de beste prijzen. Zo ook wanneer je naar de noord pool wilt gaan.