Top vakantie bestemmingen van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika valt niet te omschrijven als een standaard bestemming voor de gemiddelde Nederlandse toerist. Jammer, want dit is nu echt een continent dat er om schreeuwt om ontdekt te worden. Zuid-Amerika bestaat namelijk uit 12 erg van elkaar verschillende landen die elk je iets unieks te bieden hebben. Niet alleen op het gebied van cultuur, maar ook qua omgevingen, landschappen en natuur. Daarnaast zijn er een aantal van de mooiste steden ter wereld te vinden op dit continent. Kortom, genoeg redenen om van Zuid-Amerika je bestemming te maken. Via deze vind je eenvoudig en vlug de mooiste bestemmingen voor de beste prijzen. Vind, vergelijk en boek. Hieronder zetten we een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje.

Peru

Peru is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt wanneer je gevraagd wordt om een Zuid-Amerikaans land te noemen. Vaak zul je dan als eerste denken aan Argentinië of Brazilië. Het toont maar eens te meer aan dat Peru nog onderschat wordt als vakantiebestemming. Zonde, want je kunt hier een onvergetelijke vakantie beleven. Eigenlijk ligt Peru ingesloten tussen drie wereldwonderen: de Grote Oceaan, de Andes en de Amazone.

Hier vind je nog diverse oude dorpen, bouwwerken en artifacten van de oude volkeren die hier geleefd hebben. Denk aan Machu Picchu. Maar ook op het gebied van landschappen is dit een indrukwekkend land. Zo is er de Rainbow Mountain, een berg met zeven verschillende kleuren. Hierdoor is Peru perfect voor diverse soorten vakantiegangers. Cultuur snuiven, wandelen, actief bezig zijn, steden verkennen: het kan allemaal in dit land.

Brazilië

Denk je aan Zuid-Amerika, dan is de kans groot dat je meteen aan Brazilië denkt. Verwonderlijk is dit niet, gezien dit het grootste én bekendste land van dit continent is. Voetbal heeft er voor gezorgd dat Nederlanders de Brazilianen een warm hart toedragen. Daarnaast is dit land het huis van de Amazone, de longen van de wereld. Qua natuur zijn er dan ook vele hoogtepunten te vinden. Maar ook qua steden is Brazilië indrukwekkend. Zo is er bijvoorbeeld Rio de Janeiro, met de iconische Copacabana en het indrukwekkend grote standbeeld van Jezus. Daarnaast zijn er vele stranden waar je heerlijk kunt ontspannen, en worden er vele tours georganiseerd langs archeologische vondsten.

Argentinië

Na Brazilië is Argentinië het meest bekende land van dit continent. Wat opvalt aan dit land is de diversiteit qua natuur. Dat komt onder meer van de ligging van dit land op het zuidelijke halfrond. Het land strekt zich uit, van een zuidelijk punt dat relatief in de buurt van Antartica ligt. Zowel voor een zomerse als een winterse vakantie is dit land geschikt. En natuurlijk mag een bezoek aan Buenos Aires niet ontbreken. De geboortestad van Lionel Messi is groot, staat vol mooie gebouwen en ook op cultureel vlak valt er een hoop te beloven. Daarnaast is een wandeltocht door Patagonië een aanrader. Dan is er nog Iguaza. Samen met de Niagara Falls behoren deze watervallen tot de grootste op de hele wereld. Kortom, dat wordt een vakantie vol onvergetelijke momenten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vergelijk het aanbod via onze site!