Wat is all inclusive?

All inclusive betekent letterlijk dat alles is inbegrepen. Bij vakanties hoor je deze term vaak wanneer je aan het zoeken bent naar een accommodatie. Over het algemeen hoef je bij all inclusive je geen zorgen meer te maken over de eerste behoeftes die je kunt hebben op vakanties. Je kunt ontbijten, lunchen en dineren in het restaurant van het hotel en vaak zijn er ook extra faciliteiten zoals een biljarttafel of entertainmentteam voor de kinderen, waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Alles wat je in het hotel zou kunnen doen zit dan in de prijs inbegrepen.

Zijn er ook andere vormen van all inclusive?

Afhankelijk van waar je naartoe gaat zijn er verschillende zaken die onder all inclusive horen. Zo kun je in landen als Turkije en Griekenland een all inclusive hotel boeken waar je gebruik kunt maken van een privé strand, exclusieve bars en discotheken waar je lekker uit in kunt gaan en restaurants die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dit geldt ook in landen buiten het Middellands Zeegebied, zoals Curaçao of andere eilanden in de Caribische Zee. Alle extra faciliteiten die er inbegrepen zijn in je all inclusive accommodatie zijn eenvoudig terug te vinden tijdens het boeken, zodat je van tevoren al weet waar je op kunt rekenen en wat er per hotel wel of niet bijzit.

Naast de extra voorzieningen die er inbegrepen zijn in je verblijf is er één groot verschil op het gebied van all inclusive verblijven. Dit zit hem in het reguliere all inclusive en het zogeheten ultra all inclusive. Het ultra all inclusive kan gezien worden als de overtreffende trap van de all inclusive reizen door op een nog exclusievere manier van je verblijf te genieten.

Wat is het verschil tussen all inclusive en ultra all inclusive?

Bij all inclusive betaal je slechts één bedrag voor alles wat er in je hotelverblijf zit inbegrepen. De kamer, het eten en drinken op de daarvoor vastgestelde tijden per maaltijd en het genieten aan het zwembad, in de bar of in de lounge horen hierbij. Bij ultra all inclusive zijn al deze zaken ook inbegrepen in de prijs, en met dit nog meer. Zo zitten er bij ultra all inclusive ook extra voorzieningen als massages, beautybehandelingen en fitnessgelegenheden. Ook zijn de aanwezige voorzieningen uitgebreider dan bij het reguliere all inclusive. Er is meer keuze qua eten en drinken door meerdere restaurantjes en een uitgebreidere menukaart. Ook hoef je hier geen rekening te houden met specifieke tijden, want bij ultra all inclusive kun je 24 uur per dag aan de bar zitten als je dat zou willen.

Wat zijn de voor- een nadelen van een all inclusive vakantie?

De voordelen van all inclusive en ultra all inclusive vakanties is dat je nergens meer over hoeft na te denken. Je betaalt alles in één keer, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Je hoeft ook nergens meer zorgen om te maken. Je hoeft niet meer na te denken over of je nog boodschappen moet doen of moet koken, of je wel op tijd terug bent in je hotel en of je nog wel geld over hebt om leuke dingen te doen. Vakantie is bedoeld om lekker te kunnen ontspannen en je nergens druk om te maken, wat uitstekend kan door middel van all inclusive arrangementen.

Echter zitten er ook nadelen aan all inclusive vakanties. Zo kun je net de pech hebben dat de culinaire hoogstandjes van het hotel niet aan je verwachtingen voldoen of dat het eten vaak hetzelfde is. Daarbij komt dat uitgebreide arrangementen ervoor kunnen zorgen dat je minder snel het hotel verlaat en dus weinig van de omgeving ziet. Gemak maakt een mens soms lui en als je dan terugkijkt op je vakantie kan je vinden dat je te weinig met je vakantie hebt gedaan. Overweeg daarom goed wat voor jou je vakantie geslaagd maakt voordat je wel of niet voor (ultra) all inclusive kiest.