Wat zijn dagdeals?

Een dagdeal is zoals al doet vermoeden een aanbieding die alleen op een specifieke dag geldt. Je hebt dan slechts 24 uur om gebruik te kunnen maken van de korting of het speciale bundelpakket dat wordt aangeboden. Een goed voorbeeld van dagdeals zijn de kortingen die je met name in de Verenigde Staten hebt tijdens Black Friday. In Nederland worden dagdeals vooral gebruikt voor vakanties. Boek op een specifieke dag je vakantie en krijg een lagere prijs en/of extra’s bij je reis. Denk bij dit soort extra’s bijvoorbeeld aan een extra dag vakantie, vervoer van en naar je hotel en een voucher om gratis te kunnen eten bij een restaurant vlakbij je verblijfplaats. Het is per aanbieder afhankelijk wat voor dagdeals er beschikbaar zijn en wanneer je van deze dagdeals kunt profiteren.

Wat voor dagdeals zijn er?

Er zijn verschillende manieren hoe je een vakantie kunt boeken. Zo kun je vlucht en verblijf apart boeken of juist in een bundel, kun je op rondreis, wil je een plekje reserveren op de camping en nog veel meer. Voor elke soort vakantie zijn er dagdeals beschikbaar.

Vooral de online winkels van reisbureaus of vliegmaatschappijen doen mee aan dagdeals. Dit komt omdat je makkelijker via het internet gebruik kunt maken van een tijdelijke deal dan wanneer je naar een fysieke winkel moet gaan. Deze dagdeals zijn over het algemeen gericht op het geven van fikse kortingen. Als je bijvoorbeeld normaal voor een week vlucht met hotel boekt en hier 250 euro per persoon voor moet betalen, dan kun je met de dagdeal bijvoorbeeld maar 150 euro per persoon kwijt zijn. Dit geldt voor alle soorten vakanties. Zomer, winter, luxe hotel, city tour, met of zonder accommodatie en noem het maar op. Hier hangt het wel af van welke aanbieder de dagdeals heeft. Een vliegmaatschappij zal bijvoorbeeld geen busreizen aanprijzen en een hotelvergelijker heeft in de meeste gevallen geen vliegtickets te koop. Je kunt met dagdeals op vakantie zoals jij dat wilt, maar je moet wel goed weten bij wie je voor jouw vakantie moet kijken.

Hoe vind je de beste dagdeal?

Het aanbod van vakanties is eindeloos groot. Hierdoor kun je vaak door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig zijn er ook verschillende vergelijkingssites waar je de dagdeals die geschikt zijn aan jouw wensen kunt vinden. Hier kun je eenvoudig filteren op wat voor soort vakantie je wilt, waar je naartoe wilt, wanneer en voor hoe lang. Veel van deze websites zijn ook voor één specifiek soort vakantie ingericht, zoals alleen de vlucht of alleen busreizen door Europa. Door gebruik te maken van deze websites kun je veel makkelijker zien welke acties er waar lopen en hoef je niet door tientallen verschillende websites heen te zoeken of er iets voor je bijzit.

Hoe boek je een dagdeal?

Als je via een vergelijkingssite je ideale dagdeal hebt gevonden, dan is boeken een fluitje van een cent. Je kunt via de link die er bij de dagdeal staat meteen bij de aanbieder terechtkomen en de dagdeal boeken. Dit gaat op dezelfde manier als wanneer je een gewone vakantie boekt. De actie wordt automatisch meegenomen.

Heb je een leuke dagdeal gevonden bij een fysieke winkel? Dan helpen de medewerkers je daar met het boeken van de dagdeal. Zij zullen je altijd als je op zoek bent attenderen op de lopende of wellicht aankomende dagdeals, zodat je altijd het goedkoopst uit bent.