Wat is een verrassingsreis?

Een verrassingsreis is ideaal voor mensen die erg veel behoefte hebben aan een vakantie, maar geen idee hebben waar ze naartoe willen of er samen niet uitkomen. Hoe meer mensen er mee op vakantie gaan, hoe meer meningen je hebt waar je rekening mee moet houden om een geschikte bestemming uit te kunnen zoeken. Daarbij komt dan ook nog het regelen van de vlucht en de accommodatie, hoe je bij de accommodatie komt en allerlei andere zaken waar je rekening mee moet houden voordat je eindelijk eens kunt genieten. Bij een verrassingsreis worden al deze zaken uit handen genomen. De reisorganisatie kiest een bestemming en regelt alles wat hieromheen komt kijken. Het enige wat jij hoeft te doen is je koffer ingepakt te hebben en open te staan voor een nieuw avontuur.

Waar kan je een verrassingsreis boeken?

Verrassingsreizen boek je via een reisbureau. Er zijn soms leuke acties via reguliere reisbureaus of online veilingen, maar er zijn ook speciale websites die echt gericht zijn op het aanbieden van deze reizen. Omdat verrassingsreizen hier de belangrijkste business zijn, kunnen ze hier extra de focus leggen op unieke en gevarieerde reizen.

Welke reisorganisaties bieden verrassingsreisjes aan?

Als je kijkt naar reisorganisaties die zich echt hebben gericht op verrassingsreizen, kom je al gauw uit op websites als Srprs.me, Bebsy en Send Me Anywhere. Bij deze bureaus boek je echt alleen op basis van wanneer en voor hoe lang je op vakantie wilt en op wat voor soort vakantie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vliegen of een bustour. Voor de rest hoor je pas waar je naartoe gaat op de dag zelf. Wel zullen de organisaties je inlichten of het een zomerse of juist winterse bestemming is, zodat je niet hoeft te klapperkaken in een Hawaïaans overhemd terwijl je in een dik pak sneeuw in de Alpen staat.

Ook reguliere reisbureaus maken gebruik van verrassingsbureaus. Corendon is een goed voorbeeld hiervan. Nu Corendon steeds meer vakantiebestemmingen in het pakket heeft opgenomen, wordt de verrassing steeds groter van waar je naartoe kunt gaan. Als laatste breiden andere winkelketens als Blokker en Kruidvat hun assortiment ook uit door verrassingsreizen aan te bieden. Dit is met name in het voorjaar en in de zomer, wanneer steeds meer mensen de behoefte voelen even op vakantie te kunnen.

Wanneer boek je een verrassingsvakantie?

Verrassingsreizen kun je om verschillende redenen boeken. Je kunt op elk moment van het jaar terecht voor een verrassingsvakantie, met name als je kijkt bij de speciaal op verrassingsreizen gespecialiseerde reisbureaus. Vaak wordt het wel aangeraden om deze verrassingsreis ruim van tevoren te boeken, zodat er een goed beeld geschetst kan worden van hoe groot de groep is en waar je naartoe kunt gaan.

Een verrassingsreis boek je wanneer je weet wanneer je op vakantie gaat, maar nog geen idee hebt waar je naartoe wilt. Het boeken van een dergelijke reis in handig wanneer je even geen inspiratie hebt of als je bijvoorbeeld spontaan een reisje wilt maken en er toch de tijd en middelen voor hebt. Daarnaast zijn vakantiereizen ideaal als je een vakantie cadeau wilt doen aan iemand. De ontvanger kan dan zelf kiezen welke vakantie het beste past bij hem/haar en zit niet aan één specifieke locatie vast.

Wat moet je doen voordat je op een verrassingsreis kan?

Wanneer je je verrassingsreis boekt, moet je aangeven wanneer en hoe lang je wilt, of je met het vliegtuig of in een tourbus wilt en waar je vooral niét naartoe wilt. Voor de rest regelt het reisbureau alles voor je. Van de reis tot de accommodatie en het vervoer van en naar. Voor de rest hoef jij alleen je koffer ingepakt te hebben en een hele hoop zin te krijgen om eindelijk weer eens vakantie te kunnen vieren.