Wat is vroegboekkorting?

De naam zegt het eigenlijk al. Vroegboekkorting is een speciale verlaging van de prijs van je vakantie omdat je al ruim van te voren je tickets hebt geboekt. Zo kan het zijn dat je in januari, terwijl het buiten aan het sneeuwen is, je zomervakantie naar een tropisch oord aan het reserveren bent. Omdat je zo ver van tevoren boekt, is de reisorganisatie bereid je een korting te geven op je tickets. Hierdoor kun je flink besparen op je vakantie en dus geld besparen op dezelfde reis en kwaliteit.

Hoe vroeg moet je een vakantie boeken voor vroegboekkorting?

Verschillende vliegmaatschappijen en reisorganisaties bieden vroegboekkortingen aan. Dit begint al in de winter. Al vanaf november komen de eerste reclames van vroegboekkorting voor je zomervakantie al op televisie en op social media langs. Rondom de feestdagen worden dit er alleen maar meer en kun je met name vanaf januari bijna niet meer om de aanbiedingen heen. Om echt te kunnen profiteren van deze kortingen moet je er direct bij zijn. Je kunt wachten tot je langs ziet komen dat er weer nieuwe aanbiedingen zijn, maar je kunt ook zelf de website of app van jouw aanbieder in de gaten houden zodat je al voordat er reclame van te zien is kunt profiteren.

Je kunt meestal al vanaf eind november gebruikmaken van vroegboekkorting. Als je aan het einde van het jaar al weet waar en wanneer je op vakantie wilt, kun je hierdoor honderden euro’s besparen op je vakantie. Deze vakantie boek je meestal voor de zomer, maar ook voor in het voorjaar is het mogelijk hiervoor korting te krijgen. In de meeste gevallen kun je daarom tot aan 1 maart gebruikmaken van vroegboekkorting.

Hoe boek je een vroegboekkorting vakantie?

Een vakantie met vroegboekkorting boeken doe je op dezelfde manier als dat je normaal gesproken je vakantie boekt. Je gaat naar de website van het reisbureau of de vliegtuigmaatschappij en kijkt rond naar welke aanbiedingen er zijn. Voor de rest wijst alles zich vanzelf en kun je direct boeken. De reizen zijn met name in het hoogseizoen, zodat je kunt boeken zonder dat je rekening hoeft te houden met de schoolvakanties.

Als je liever naar een fysieke locatie wilt gaan, dan kun je ook bij de winkels van reisorganisaties als Corendon en D-Reizen langs om van dezelfde vroegboekkortingen te genieten. Hiervoor hoef je niet apart te vragen. Als er vroegboekaanbiedingen lopen, dan zal de medewerker in de winkel je daar meteen op attenderen, zodat je altijd de beste prijs krijgt.

Wat is het verschil tussen vroegboekkorting en last minute?

Naast vroegboekkorting is er nog een bekende term in de branche waar je met korting op vakantie kunt, en dit is last minute. Beide zaken leveren je een betere prijs voor je vakantie, maar werken precies andersom. Waar je met vroegboeken zo vroeg mogelijk je tickets reserveert, doe je dit bij last minute juist op het allerlaatste moment. Dit doe je als nog niet zeker bent waar of wanneer je op vakantie wilt of juist buiten het hoogseizoen op vakantie wilt. Voor beide kortingen zijn voor- en nadelen te noemen, afhankelijk van wat je wilt en hoe zeker je bent van je vakantie. Bij beide vormen kun je een betere prijs krijgen voor je vakantie, waarbij het afhankelijk is van de aanbieder welk van de twee beter past bij jouw wensen. Zolang je zeker weet wat je wilt doen, is het een goed idee om de vroegboekkortingen in de gaten te houden.