Drone mee op vakantie? Hier moet je op letten!

Ga jij voor de beste vakantiekiekjes? Dan neem je natuurlijk je drone mee op vakantie. Steeds meer mensen nemen er een mee, maar let op! Er komen namelijk steeds meer regels bij. Wees je dus goed bewust van de regels die gelden in jouw vakantieland. In deze blog lees je waar je allemaal op moet letten als jij je drone meeneemt op vakantie.

Is jouw drone in elk land welkom?

Het antwoord op deze vraag is nee. Er zijn landen waar drones ten strengste verboden zijn. In Turkije en Thailand bijvoorbeeld zijn drones verboden. De drones worden op het vliegveld al in beslag genomen. En weet je het toch voor elkaar te krijgen om je drone mee te nemen en je gaat er mee vliegen, dan ben je al helemaal de sigaar. In sommige landen is het verplicht om je drone van te voren te registreren, check dit dus ook goed van tevoren.

Je mag niet overal vliegen

In veel landen zijn veel strenge regels van kracht. Check van tevoren goed wat de regels zijn in jouw vakantieland. Om problemen te voorkomen zijn er een aantal gebieden die je zelf kunt vermijden om problemen te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn: vliegenvelden, woonwijken en snelwegen. Hier mag je in Nederland ook niet overheen vliegen

Verzekeren

Het is handig om te zorgen dat jouw drone verzekerd is wanneer je hem meeneemt op vakantie. Bij veel reisverzekeringen vallen drones binnen de polis. Check wel van tevoren of dit het geval is. Je wilt namelijk niet voor verassingen komen te staan. Mocht je drone niet binnen de polis vallen, sluit dan een aparte verzekering af voor jouw drone. Dit voorkomt een hoop gedoe en een drone is ten slotte een duur apparaat.