Een heerlijke zonvakantie in eigen land

Ben je op zoek naar een vakantie maar weet je nog niet waar je heen wilt? De keuze is niet altijd makkelijk. Bestemmingen in binnen- en buitenland hebben beide hun voordelen. In het buitenland is de kans op goed weer groter, althans als je de juiste bestemming kiest. Bij een vakantie in eigen land worden de reisafstand en reisduur echter een stuk korter. Voor de een is het belangrijk om vooral niet te lang met (kleine) kinderen te hoeven reizen. Voor de ander is gegarandeerde zon een doorslaggevende factor. Met een beetje geluk krijgen we komende zomer net zo’n mooi weer als afgelopen zomer. In dat geval is geld besteden aan dure vliegtickets om naar een ‘warme’ bestemming te vliegen zonde van je geld. Je hoeft ons land niet te verlaten voor een heerlijke vakantie, met hopelijk ook wat zon.

Ontdek en beleef Nederland

Je zou het haast niet verwachten maar in ons kleine Nederland is ontzettend veel te zien en te doen. Zo zijn er vele mooie natuurgebieden, gezellige steden en leuke attractieparken. Sommige mensen willen altijd een ‘nieuwe’ plek ontdekken, anderen houden er juist van om terug te keren naar gebieden waar ze goede herinneringen aan hebben. Er zijn vast gedeeltes van Nederland waar je wel een keer naar toe wilt. De hunebedden bekijken in het rustige Drenthe, genieten van een Limburg biertje of heerlijke vlaai in het bourgondische Limburg, uitwaaien aan de kust in Zeeland of dieren spotten tijdens een wandeling in de prachtige natuur van de Veluwe in Gelderland. Veel mensen hebben tegenwoordig een bucketlist met plekken die ze ooit nog willen bezoeken of activiteiten die ze ooit nog willen doen. Wanneer we op vakantie zijn in het buitenland, lezen we in de reisgidsen over dat land/gebied waar we zeker een bezoekje aan moeten brengen. De meeste mensen gaan al deze toeristische trekpleisters in het buitenland wél af maar hebben de topattracties van Nederland nooit gezien. Elk van onze eigen 12 provincies heeft iets unieks wat je minstens één keer in je leven zou moeten zien, proeven of ervaren. Ga op onderzoek uit, ontdek nieuwe dingen en beleef een vakantie in eigen land op een hele andere manier.

Vakantiepark

Voor een geweldige vakantie kun je verblijven op een Roompot vakantiepark. Onze parken hebben handige faciliteiten zoals een supermarkt, wasserette, zwembad of Wellness Centrum om je vakantie zo ontspannen mogelijk te maken. Er is genoeg te doen voor jong en oud, ongeacht het weer. Je kunt een potje biljart, midgetgolf of tennis spelen. Je kinderen vermaken zich tijdens het dansen met Koos Konijn of knutselen onder begeleiding van het animatieteam. Niemand hoeft zich te vervelen en zo wordt het vast en zeker een onvergetelijke vakantie. Of je nou een familievilla wil boeken voor een grote groep of op zoek bent naar een romantisch verblijf voor twee, met meer dan 1150 accommodaties, verdeeld over 109 parken in het hele land, zit het juiste verblijf er altijd tussen. Bovendien kun je met onze aanbiedingen een aantrekkelijke korting krijgen op je vakantie.