Geniet jij komende zomer op een prachtig Grieks eiland?

Griekenland is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa. Griekenland telt in totaal meer dan 6.000 eilanden, waarvan er ruim 200 bewoond zijn. Veel van deze eilanden zijn uitermate geschikt om hier je zomervakantie door te brengen. De eilanden hebben vrijwel allemaal kilometerslange kustlijn, je vindt er de leukste dorpjes en steden aan zee en zijn zowel geschikt voor vakantiegangers die een rustige vakantie willen als voor mensen die graag actief bezig zijn tijdens de vakantie. Wil jij komende zomer op vakantie naar Griekenland, bekijk dan eens onderstaande, prachtige eilanden.

Kreta
Één van de grootste eilanden van Griekenland is Kreta. Kreta ligt in het zuiden van Griekenland en is een eiland waar jaarlijks veel toeristen komen. Bestemmingen als Heraklion, Chersonissos en Sisi zijn er helemaal op ingericht om jou de vakantie van je leven te geven. Bovendien kent Kreta prachtige bezienswaardigheden die je zeker moet gaan bekijken. Een voorbeeld daarvan is de Samaria Kloof. Een wandeling door deze kloof is een flinke onderneming maar zeker de moeite waard. De hele kloof is

ongeveer 14 kilometer lang. Kreta biedt daarnaast vele kleine en authentieke vissersdorpjes waar je Griekenland op een hele mooie manier kunt leren kennen. Boek een van de goed aangeschreven hotels of een luxe vakantiepark op Kreta om tijdens jouw verblijf heerlijk te overnachten.

Rhodos
Een ander groot eiland dat zeer populair is onder toeristen is Rhodos. De meest bekende plaats van dit eiland is Rhodos Stad, een hele mooie en gezellige stad in het noorden van het eiland. Hier kun je zowel genieten van zon, zee en strand, maar kun je ook je ogen uitkijken in het oude centrum van de stad. Daarnaast vind je op het eiland een prachtig oud Grieks stadje genaamd Lindos. Hier vind je nog overblijfselen van de Griekse oudheid. Vanuit Rhodos is het een klein stukje varen naar Bodrum, een havenplaats in Turkije. Er worden veel excursies naar deze stad aangeboden.

Voor welk Grieks eiland je ook kiest, van een vakantie naar Griekenland zul je geen spijt krijgen. Een prachtig en zeer aangenaam vakantieland.