Ontdek alles over de beste huwelijksreis bestemmingen

Hier vind je alles over de beste huwelijksreis bestemmingen! Als je huwelijksdag de mooiste dag van je leven moet zijn, dan wordt je huwelijksreis de mooiste reis van je leven. Voor veel mensen is dat inderdaad ook zo. Het is de reis die je nadat je het huwelijk met de belangrijke mensen in jullie omgeving te hebben gevierd nu samen echt met zijn tweetjes maakt. Dit is het moment dat je echt samen van jullie huwelijk kunt gaan genieten. Hier vind je alles over de mooiste huwelijksreis bestemmingen.

 

Wat is een huwelijksreis?

Wat is een huwelijksreis eigenlijk precies? Waar moet de reis aan voldoen om als huwelijksreis geleden? Het verschijnsel huwelijksreis is iets wat eigenlijk in de tweede helft van de 20ste eeuw in de mode kwam. Na het huwelijk in de eerste weken na je bruiloft, dit zijn de wittebroodsweken, ga je samen een reis maken. Het blijkt dat het voor veel mensen een fijne manier is om na de drukte van het huwelijk, nu samen te genieten van het getrouwde leven.

 

Voor wie is een huwelijksreis?

“Officieel” ga je op huwelijksreis in de eerste weken na de bruiloft. Maar officieel staat tussen haakjes zoals je ziet, want er zijn geen vaste regels voor een huwelijksreis. Sommige mensen doen het bijvoorbeeld als ze een jaar getrouwd zijn, of als ze een jubileum van hun huwelijk vieren. Net als dat iedereen op zijn eigen manier een bruiloft viert, is het voor iedereen een eigen keuze wanneer je de huwelijksreis maakt en hoe lang die duurt.

 

Wat zijn de top huwelijksreis bestemmingen

? Ook de keuze waar je naartoe gaat, is heel persoonlijk. Een strand met veel palmbomen  en een luxe hotel zijn vaak vaste ingrediënten van een huwelijksreis. Natuurlijk is dit voor de meesten van ons genieten en pure ontspanning. Maar misschien zijn jij en je partner juist meer types voor een avontuurlijke wandeltocht door de natuur met een klein tentje. Of wat dacht je van een stedentrip? Er is een ingrediënt wat altijd een huwelijksreis mooi maakt: de zon. Of je nu een skivakantie hebt, een stad bezoekt of aan het strand je vakantie wilt vieren: de zon maakt de sfeer.  Hier zijn een aantal populaire huwelijksreis bestemmingen. 

 

Een tropische huwelijksreis bestemming: de Malediven

Een tropisch eiland heeft natuurlijk voor de meesten van ons de perfecte setting voor een huwelijksreis. Als je net getrouwd bent wil je toch het liefst naar een onbewoond eiland met elkaar. Op een tropisch eiland kun je eigenlijk de hele dag genieten van de wuivende palmbomen en een heerlijke cocktail in je hand. De Malediven of Mauritius zijn dan bijvoorbeeld favoriete bestemmingen. Voor mensen die van duiken houden zijn dit ook prachtige huwelijksreis bestemmingen.

 

Aan de Middellandse Zee genieten van je huwelijksreis

Iets minder ver vliegen, maar ook prachtig zijn de bestemmingen aan de Middellandse zee. In Italië, Spanje, Turkije en Griekenland zijn stuk voor stuk prachtige bestemmingen voor een huwelijksreis. Al deze landen hebben mooie stranden gelegen aan een uitgestrekte blauwe zee. Het klimaat is hier heerlijk voor een lekkere luie strandvakantie waar je even kunt uitblazen na de drukte die een bruiloft met zich meebrengt. In deze landen zijn ook heerlijk luxe hotels waar je op en top kunt genieten van lekker eten en het strandleven.

 

New York, Parijs of Venetië: de stad als topbestemming voor een huwelijksreis

Voor een mooie huwelijksreis kan een interessante stad ook als topbestemming dienen. Houden jullie er allebei van om steden te ontdekken waarbij je een beetje cultuur snuift en graag een terrasje bezoekt? Zijn jullie een stel wat het liefst een stad bezoekt waar je nieuwe restaurants kunt ontdekken en kunt winkelen of door de straten kunt slenteren? Een bijzondere stad bezoeken is dan perfect voor jullie huwelijksreis. Dynamisch New York is dan een topbestemming. In dit bruisende stadsleven kun je samen genieten van winkelen, een theater bezoeken, lekker eten en vooral jullie tijd samen. Parijs als ultieme stad van de liefde is natuurlijk de perfecte bestemming voor een huwelijksreis. Of wat dacht je van romantisch Venetië met smalle straatjes en grachten waar je met een gondel door heen kunt varen? Een citytrip is een prachtige bestemming voor jullie huwelijksreis en een mooie start van jullie huwelijksleven.