Top 3 huwelijksreis bestemmingen in Europa

Ontdek de mooiste 3 bestemmingen voor een huwelijksreis in Europa. Het fijne van een huwelijksreis in Europa is dat je geen lange reistijd nodig hebt om er te komen. Als je vliegt doe je er waar ook in Europa niet langer over dan een paar uur vliegen om er te komen.. Soms is met de trein reizen of de auto ook een prima optie. Dit geeft je ook de nodige bewegingsvrijheid. Wanneer in het jaar jullie bruiloft ook is het is altijd een mooie tijd om een van de 3 huwelijksreis bestemmingen hieronder te bezoeken. 

Huwelijksreis Parijs

De ultieme stad in Europa om jullie huwelijk te vieren is natuurlijk Parijs. Dit is ten slotte de hoofdstad van de liefde. Heel veel stellen gaan hier heen voor een huwelijksreis, maar ook voor een weekendje samen weg. Parijs kreeg in de 19de eeuw de naam als de stad van de liefde mede door de beroemde Moulin Rouge club met cancan danseressen. Sindsdien blijft de beroemde Franse hoofdstad als plek om de liefde te vinden en te vieren zijn naam eer aan doen.

Altijd de perfecte bestemming voor een huwelijksreis

Vanuit Nederland is een huwelijksreis naar Parijs ideaal te boeken. Je zou hier naar toe kunnen vliegen. Maar ook gaat er de snelle tgv verbinding waardoor je binnen enkele uren vanaf Amsterdam naar deze betoverende stad reist. Verder kun je ook in een paar uur met de auto naar Parijs rijden. In en rond Parijs is het wel druk op de weg. Dus houdt rekening met files en beperkte parkeergelegenheid. In de stad zijn genoeg luxe hotels waar je tijdens je huwelijksreis kunt verblijven. Parijs is als stad elk moment van het jaar mooi om te bezoeken. Houd in de zomer wel rekening met de grote drukte.

In Parijs zijn veel plekken waar je zo de romantiek kunt vinden. De trappen van de Montmartre waar de kunstenaars vroeger elkaar vonden is een van de plekken waar al veel huwelijksaanzoeken hebben plaatsgevonden. Maar alleen een simpele wandeling langs de rivier de Seine is al genoeg om te ontdekken waarom de stad zo romantisch is.

Romantische bezienswaardigheden

Eigenlijk wel iets wat je even moet zien tijdens een huwelijksreis in Parijs is de brug met de slotjes. Als teken van eeuwig durende liefde hangen geliefden een slotje aan de brug de Pont des Arts en gooien de sleutel in de rivier. Deze traditie met slotjes bestaat in Europa nog niet eens zo lang. Het komt oorspronkelijk uit China en Rusland. Jullie liefde mag dan voor eeuwig zijn, de kans dat de sloten blijven hangen tot in de eeuwigheid is overigens maar afwachten. In Parijs zijn van de Pont des Arts in 2014 de slotjes verwijderd want het hek van de brug is toen onder het gewicht van alle slotjes bezweken. Veel van de sloten worden sinds die tijd regelmatig verwijderd om de bruggen te ontlasten. 

Een andere plek die zeer geliefd is om te bezoeken tijdens een huwelijksreis in Parijs, is de muur van de liefde. Dit is een kunstwerk in de vorm van een muur waar in 250 talen je t’aime is opgeschreven. Ergens staat ook de Nederlandse vertaling en zelfs in het Fries kun je de ultieme liefdesverklaring terugvinden.

Sprookjesachtig Euro Disney

Natuurlijk wil je een sprookjeshuwelijk en waar kun je beter inspiratie hiervoor opdoen dan in het park Euro Disney? Dit amusementspark ligt ongeveer 30 kilometer van het centrum van Parijs.  Je kunt dus tijdens je huwelijksreis ook een dagje naar dit betoverende pretpark. Maar je kunt het ook omdraaien. Ga met je huwelijksreis voor de ultieme sprookjeservaring met een verblijf bij Euro Disney. Bij het park zijn verschillende hotels die ook speciale suites hebben zoals de Cinderella suite in het Disneyland hotel. Hierbij heb je een prachtig uitzicht op het park en alle luxe om echt te genieten van een verblijf op een van de meeste betoverende plekken van Europa. 

Huwelijksreis London

London is een wereldstad waar altijd wat te beleven is. Het was ook de stad waar Shakespeare in veel van zijn sonnetten de liefde beschreef en het ultieme liefdesverhaal “Romeo and Juliet” liet opvoeren. Wil je een romantisch en dynamische huwelijksreis, dan is Londen voor jullie helemaal geschikt. Je kunt hier van alles doen en beleven om op een bruisende manier jullie leven als getrouwd stel te beginnen.

Zo in Londen

Met het vliegtuig ben zo vanuit Nederland in Londen. Met een uur vliegen sta je op Londen Heathrow Airport. Ook is het mogelijk om met de trein of boot over te steken naar de UK. Met de boot zou je zo met een kleine minicruise je huwelijksreis kunnen beginnen. In elk jaargetijden is Londen mooi om te bezoeken voor een huwelijksreis. In de lente en zomer zijn de grote parken heerlijk om te wandelen. Rond kersttijd is de stad prachtig versierd en verlicht, dus nog net wat sfeervoller dan normaal. Er is dan ook een grote kerstmarkt en je kunt schaatsen in het Hyde Park.

Romantisch dineren

In Londen komen veel culturen samen dus je kunt hier ook overal lekker en romantisch dineren. Heel bijzonder is eten in een koepel bij de Coppa Club aan de Thames. Je hebt dan je eigen persoonlijke koepel waar je lekker kunt eten met een betoverend uitzicht. “Cafe in the Cript” is een bijzondere plek om te eten bij kaarslicht. Je dineert namelijk onder de gewelven van de kerk Saint Martin in the Fields. Hier eet je echt home-cooked eten in de kelder onder de kerk.

Bijzondere plekken en mooie uitzichten

Als je op zoek gaat naar romantiek in Londen dan is een bezoek aan het Shakespeares Globe Theatre een aanrader. Dit theater is een reconstructie van het 16de eeuwse theater waar de stukken van Shakespeare voor het eerst werden opgevoerd. Ken je de romantische film “Shakespeare in Love”? Nu stap je zelf in het theater de wereld van de film en het 16de eeuwse theaterleven in. Verder biedt de rivier de Thames gelegenheid om op romantische manier van Londen te genieten. Er zijn veel boottochten over de rivier. Je kunt dan dineren aan boord terwijl Londen aan je voorbij glijdt. Een wandeling langs de rivier is natuurlijk ook altijd mooi. Een prachtig uitzicht over deze wereldstad vindt je ook in het het super reuzenrad de London Eye. Hierin zweef je in een capsule boven de stad in het grote rad.  <2>Huwelijksreis Florence Eigenlijk zou je heel veel steden in Italië als een bestemming voor je huwelijksreis kunnen nemen. Venetië is natuurlijk ook prachtig en Rome is overweldigend. Florence is heel geschikt voor een huwelijksreis in Europa door de ligging in een van de mooiste streken van Italië, de Toscane.  Al eeuwen lang schrijven dichters over deze paradijselijke omgeving. In Toscane lijkt alles erop ingericht om jullie samen optimaal te laten genieten van La Dolce Vita, het zoete leven. Dit is vol heerlijk eten in een prachtige omgeving. Voor een huwelijksreis waarmee jullie je huwelijk wilt vieren, is Florence dus een prachtige plek. 

Het hele jaar door een topbestemming voor een huwelijksreis in Europa

Florence ligt op een goed bereisbare afstand van Nederland. Met het vliegtuig ben je binnen een paar uur in Florence. Het heeft een kleine luchthaven waar je rechtstreeks op vliegt vanaf Schiphol of een van de andere luchthavens in Nederland. In Florence zijn diverse hotels waar je optimaal kunt genieten van jullie huwelijksreis. De hotels in deze stad weten wel waar het verblijf tijdens een memorabele huwelijksreis aan moet voldoen. Florence is het hele jaar door mooi om te bezoeken. In de zomer kan het wel warm en drukker zijn met toeristen, daarom is de lente met de wat koelere temperaturen en genoeg zon ideaal.

Romantisch Florence

Het mooie van Florence is, naast de prachtige historische binnenstad, dat alles in de stad op loopafstand is. Je kunt hier dus heerlijk door de stad slenteren van pleintje naar pleintje. Er zijn bovendien naast de plekken met de bruisende drukte van een toeristische stad, ook genoeg plekjes waar je van de rust kunt genieten. Dit maakt Florence een prachtige bestemming voor een huwelijksreis. Ponte Vecchio is de bijzondere brug met allemaal kleine winkeltjes. In de Bobolituinen kun je heerlijk door het park dwalen. Vanaf Piazzale Michelangelo kijk je uit over de stad. Dit is vooral mooi als het avond en donker wordt en je de lichtjes van de stad samen ziet. 

Op ontdekkingstocht door Toscane

Vanuit Florence kun je ook makkelijk romantische trips maken. Gewoon door het Toscaanse landschap rijden is al genoeg om te genieten van het bijzondere landschap. In de buurt zijn veel wijngaarden die je kunt bezoeken. Vanuit Florence kun je kleinere stadjes als Luca, Sienna bezoeken. Het middeleeuwse stadje Lucignano is ook bijzonder. Hier zou een gouden boom hebben gestaan die de liefde tussen bruid en bruidegom versterkt. Boom of niet, in dit stadje vind je al wandelend vanzelf de romantiek op je pad.