Top 3 huwelijksreis bestemmingen in Noord Amerika

Ontdek deze 3 topbestemmingen voor een huwelijksreis in Noord Amerika. De oversteek van de grote oceaan is iets wat veel bruidsparen doen. Het land heeft ook vele mogelijkheden voor een zonvakantie, een roadtrip of een citytrip. Hier zijn de 3 bestemmingen die alles bieden voor een spectaculaire huwelijksreis.

Huwelijksreis New York

Je kunt eigenlijk geen top 3 huwelijksreis bestemmingen in Noord Amerika samenstellen zonder New York te noemen. Dit is een stad die, mede door alle films, de plek is die je graag sowieso een keer wilt bezoeken. Maar deze stad waar nooit geslapen wordt heeft een hoop romantische plekken waar je samen van je huwelijksreis kunt genieten. New York is met een rechtstreekse vlucht ongeveer 8 uur vliegen van Nederland. Dagelijks gaan er vluchten naar New York vanaf Schiphol. Maart is de beste maand om goedkope vluchten te scoren naar de Big Aple. Het hele jaar door is New York mooi om te bezoeken. In de zomer kan het wel benauwd zijn in de stad en is het ook erg druk met toeristen.

Ronddwalen in Greenwich Village en Soho

Greenwich Village is de plek waar de beroemde serie “Friends” zich afspeelt. Karakteristiek zijn de stalen brandtrappen die zigzaggend langs de gebouwen lopen. Maar ook als je de serie niet kent, is deze wijk leuk met veel artistieke typjes, leuke galleries, winkeltjes en gezellige koffietentjes. Bijzonder om te verblijven of gewoon even binnen te lopen is het Greenwich hotel met een hele beroemde eigenaar Robert de Niro. Soho is helemaal hip, zeker als je van nieuwe design en kunst houdt is dit een leuke wijk om met je geliefde rond te dwalen. Hier heb je heel veel leuke winkels en restaurants.

Waar al veel aanzoeken zijn gedaan: Central Park

Central Park is een prachtig stukje groen midden in the big Apple. Dit park is in 1876 aangelegd en is dus al lange tijd het groene hart van New York. Het park heeft verschillende beekjes en meertjes. Hier is de ruimte voor een wandeling of een picknick. In de winter is hier een grote schaatsbaan. Superromantisch is een tochtje met een koets maken door het park. Verder zijn de witte pond en de Bow Bridge twee bruggen in het park waar je heel wat romantische instagram foto's kunt maken.

Mooie uitzichten

De romantiek van de een plek wordt vaak bepaald door het uitzicht wat je hebt. In New York heb je een paar plekken waar je prachtige uitzichten over de stad hebt. De Empire State Building is natuurlijk beroemd hierom. Waar je ook prachtig kunt genieten van het uitzicht is de gondellift die over de East River gaat. In 2002 speelde deze gondel een belangrijke rol in een spannende scene in “Spiderman”. De Roosevelt Island Tram biedt een spectaculair uitzicht op de Upper East Side en Roosevelt Island. Met een unlimited metro kaart is deze attractie gratis.

Huwelijksreis Florida

Florida heeft voor velen een tropische bijklank waarbij beelden van palmbomen en exotische cocktails naar boven komen. Dat is natuurlijk de ideale plek om je huwelijk samen te vieren. Florida ligt aan de westkust van de Verenigde Staten, er heerst hier een heerlijk tropisch klimaat. Het is in “the Sunshine state” bijna het hele jaar door heerlijk vakantie vieren. Alleen in het regenseizoen in de zomermaanden is het wellicht beter deze staat te vermijden. Florida heeft een warme tropische sfeer. Het is of vanuit Cuba de Latijns Amerikaanse ritme van leven is komen overwaaien naar Miami. Je vindt in Miami een mix met Latijns Amerikaanse invloeden in de restaurants en het uitgaansleven.

”Welcome to the Sunshine State”

Orlando en Miami hebben een grote luchthaven waar je vanuit Amsterdam rechtstreeks of met een overstap naar toe kunt vliegen. Naar Miami duurt de vlucht ongeveer 8 uur, naar Orlando ongeveer 10 uur. Verder zijn er luchthavens in Tampa, Jacksonville en Fort Lauerdale. Je kunt met een georganiseerde reis de Verenigde Staten bezoeken. Dit kan een leuke manier zijn om hier rond te reizen. Je kunt dit ook in kleine groepjes doen en de reis vaak dan zelf inrichten zoals jezelf wilt. Dit is het beste van twee kanten: je hebt de nodige bewegingsvrijheid en kunt ook zelf bepalen wat je wilt bekijken of beleven. Maar je hebt ook een gids die je de leukste plekken laat zien. Amerika is ook zeer geschikt om er zelf met een auto of camper op uit te trekken. Zeker in Florida kun je zo goed rondreizen.

Orlando en Miami

Orlando heeft het grote filmpark waar de grote studio’s zijn nagebouwd. Voor de filmliefhebbers is een bezoekje hieraan een aanrader. Bezoekje is misschien niet het goede woord, want hier kun je als film- en pretparkliefhebber gerust 2 dagen doorbrengen zonder je te vervelen. Miami is een belevenis op zich met prachtige kleurrijke huizen. Miami is de stad en Miami Beach is eigenlijk een eiland wat voor Miami ligt. Via bruggen zijn de twee plekken met elkaar verbonden. Tip voor een superromantische wandeling en fotosessie: De Vizcaya Gardens. Dit is een 19de eeuws landhuis met daaromheen een prachtige tuin met exotische begroeiing.

De avontuurlijke Everglade

Als je genoeg van cultuur snuiven en pretparken hebt, dan is door de everglades reizen een mooie optie. Dit is een moerassig gebied waar je door heen kan op een airboat. Hierbij zitten de passagiers op een verhoging in de boot waardoor je over de begroeiing heen kunt kijken.  De everglades met de mangrovebossen, dit zijn bossen waarbij de begroeiing in laag water staat hebben unieke flora en fauna die ook niet geheel ongevaarlijk is. Hier komen namelijk krokodillen voor.

Huwelijksreis Californië

Aan de westkust bevindt zich het zonnige Californië. Hier trokken ooit de goudzoekers massaal naar toe om hun rijkdom te vergaren. Nu is het een mooie streek voor een romantische reis in een zonovergoten land. Vanuit Amsterdam gaan er verschillende vluchten naar Californië. De meeste vluchten gaan naar Los Angelos. Een gemiddelde vlucht duur bijna 11 uur. De beste reistijd naar deze streek is van mei tot september. Juli en augustus kunnen dan soms wel heel warm zijn, maar er weinig kans op regen.

Net als in de film: Los Angeles

Los Angeles is een van de steden die je ongetwijfeld ook wilt bezoeken als je in Californië bent. Dit is een gigantische stad waar de grote filmindustrie zich bevindt. Hier zou je de sterren van het witte doek of je favoriete Netflix serie tegen kunnen komen. Wil je een show een keer echt meemaken zoals bijvoorbeeld de Ellen Degeneres show dan is dat mogelijk, maar iets wat je wel op tijd moet plannen. Je kunt namelijk plekken reserveren, maar dit moet vaak wel een flinke tijd van tevoren. Verder zijn er ook rondleidingen door diverse studio’s. Zo is de serie “Seinfeld” die bekend staat als serie typisch New York opgenomen in de studio’s in LA.  Los Angelos heeft verder de kust waar je kunt zwemmen en surfen. Hier kun je genieten van het Californische strandleven. Verder is een bezoekje aan de artistieke wijk Venice Beach aan te raden. Deze buurt was ooit verpauperd en bijna aan de drugs ten onder gegaan. Maar het is nu opgebloeid als een hipster wijk met grappige winkeltjes en hippe eettentjes.

Wijn proeven in Californië

Californië is een bekende wijnstreek waar veel wijngaarden zijn. In Nappa Valley kun je deze wijngaarden bezoeken voor een wijnproeverij. Sommigen wijnhuizen bieden ook de mogelijkheid van overnachtingen aan. Bijzonder is bijvoorbeeld de Francis Ford Coppola winery van de Godfather films regisseur en scenarioschrijver. Hier heb je, naast een excellente wijnproeverij, ook diverse andere activiteiten zoals live muziek en filmavonden. Zo kun je ook tochten maken van wijngaard naar wijngaard. Misschien wordt deze tocht nog leuker met een missie: vind een fles wijn die jullie met je 10 jarig jubileum kunnen openen als herinnering aan deze mooie huwelijksreis.

De Californian Dessert en Las Vegas

De woestijn is normaal niet echt een gebied om een een huwelijksreis te vieren. Maar de Californian dessert heeft een prachtige ruige schoonheid. Bovendien vind je in de Calfornian Dessert diverse resorts met heerlijke spa wellness mogelijkheden. Las Vegas ligt eigenlijk in een andere staat, maar is vanuit Californië goed bereikbaar. Deze stad is een belevenis op zich. Misschien is dit de plek waar je in een van de trouwkapelletjes het huwelijksfeest nog een keertje dunnetjes over kunt doen. Wie weet kun je zelfs “Elvis Presley” vragen je huwelijk nogmaals in te zegenen.