Top 3 huwelijksreisbestemmingen nabij de Noordpool

Je huwelijksreis is een uniek moment in je leven, dus dat verdient een unieke bestemming. De Noordpool is een bestemming die je niet vaak hoort, dus ideaal als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming voor je huwelijksreis. Expedities naar de Noordpool worden zeldzamer omdat het ijs van de Noordelijke IJzee smelt. Nog een goede reden om voor de Noordpool te kiezen, omdat het straks misschien niet meer mogelijk is. Geniet van de prachtige natuur, de mooie ijsschotsen en de vele dieren. De Noordpool is een prachtige keuze als je kiest voor een exclusieve huwelijksreis.

Huwelijksreis Alaska

Als je houdt van natuur dan is een huwelijksreis naar Alaska een absolute aanrader. Je vindt hier prachtige natuur, wilde dieren, gletsjers, vulkanen en enorme bergketens. De bijnaam voor Alaska is ‘The last frontier’, omdat Alaska de laatste grens is naar de Noordpool. Je kunt vanuit Alaska ook heel goed expedities naar de Noordpool boeken. Ga voor een unieke belevenis en spot de vele wilde dieren als ijsberen, walvissen, dolfijnen en robben. Op de eilanden vind je ook rendieren, poolwolven, muskusossen, poolhazen en poolvossen. Een must-see voor de echt dierenliefhebbers dus. Geniet van een exclusieve manier van reizen. Als je naar Alaska gaat dan kom je geheid terug met mooie verhalen voor het thuisfront.

Geniet van de ruige natuur

Alaska is ruim 40 keer zo groot als Nederland, dus als je houdt van ruimte dan is het een ideale bestemming. Het kent twintig nationale parken, waardoor je enorm kunt genieten van de prachtige natuur die de staat te bieden heeft. Je vindt hier bijna 22 miljoen hectare nationaal bos en de staat kent meer dan drie miljoen meren. Ook als je houdt van mooie uitzichten dan heb je in Alaska een goede bestemming. De staat kent namelijk maar liefst veertien verschillende bergketens, die je kunt beklimmen om te genieten van de prachtige uitzichten. Alaska is perfect voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers. Dus wil je iets anders dan de traditionele strandvakantie als huwelijksreis dan zit je in Alaska goed op je plek.

Ga buiten de gebaande paden

Alaska kent weinig wegen, waardoor je gedwongen bent om de staat te ontdekken met behulp van bushplanes en floatplanes. Een ideale manier van reizen voor de echte avonturiers. Je gaat letterlijk buiten de gebaande paden door met een lokale piloot naar prachtige afgelegen gebieden te gaan. Ga weg uit de drukte van je dagelijkse leven en de sleur die het met zich mee brengt. Als je naar Alaska gaat dan kom je geheid tot rust. Beklim bijvoorbeeld Mount McKinley, de hoogste berg van Noord-Amerika. Met een hoogte van maar liefst 6190 meter torent de berg hoog boven de omgeving van het Denali National Park uit. Jaarlijks doen honderden bergklimmers een poging om deze berg te beklimmen.

Ontdek de Wildlife

Ook voor de wildlife is het aan te raden om naar Alaska toe te komen. Doordat Alaska voor een deel onontgonnen is, heeft de wildlife hier alle ruimte. Zo kun je hier onder meer elanden, grizzly beren, berggeiten en wolven spotten. Ook het spotten van coyotes, lynxen en mariboes is mogelijk in Alaska. Daarbij wonen er rond de 130.000 beren in Alaska, waarbij je vooral een grote kans hebt om de zwarte beer in het echt te zien. Verder heb je de bijzondere reuzenberen van Kodiak Island die voor de kust leven. Deze beesten kunnen tot wel 700 kilo zwaar worden. Deze beer wil je niet voor je neus hebben staan, want als de beer rechtop staat dan kan de beer wel drie meter lang zijn.

Huwelijksreis Groenland

Een andere bijzondere bestemming voor je huwelijksreis is Groenland. Het is het grootste land ter wereld en is maar liefst vijftig keer zo groot als Nederland! Daardoor is het ook een ideale bestemming om zoveel mogelijk mooie dingen te ontdekken. Het is een land van uitersten, waarbij je kunt genieten van zonnestralen, maar ook van fenomenen als ijswind en bittere vrieskou. Je kunt hier genieten van prachtige gletsjers en in slaap vallen onder een prachtige hemel, die paars en oranje gekleurd is. Daarnaast vind je op dit ontzettend grote eiland ook een grote variatie aan wildlife.

Rotsen, gletsjers en ijskappen

Overal in het land vind je prachtige groene en azuurblauwe gletsjers omhoog rijzen uit het zee-ijs. Bekijk de vele rotsen, gletsjers en ijskappen en waan je ver ver weg van Nederland. Groenland is ruig en verlaten, maar met een bijzondere flora en fauna. Het land is ideaal voor de echte avonturiers. Zo kun je bijvoorbeeld goed wandelen, skiën, langlaufen of een expeditie boeken om de prachtige uitzichten van Groenland te bewonderen. Het land heeft de iglo en de kajak uitgevonden, dus een trip met een kajak door de mooie meren is absoluut een aanrader. In Groenland vind je de absolute combinatie van avontuur, rust en stilte. De gletsjers maken het land zo mooi, maar de klimaatverandering heeft een grote invloed op het land. Enige haast is dus geboden om de prachtige natuur in het echt te aanschouwen.

Ontdek de schoonheid van Groenland per excursie

Om de schoonheid van Groenland goed te ontdekken is het een aanrader om een excursie of tocht te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie tocht maken met een hondenslee, absoluut een bijzondere ervaring. Vergeet ’s avonds ook vooral niet om je dik in te pakken en op een afgelegen plek het Noorderlicht te bewonderen. Als je geluk hebt dan zie je de groene kleuren heer helder. Ook een ontmoeting met de eskimo’s mag niet op je lijstje ontbreken. Deze inwoners zijn erg traditioneel en hun manier van leven is zeker de moeite waard om eens van dichtbij mee te maken.

Wilde dieren

Ten slotte is Groenland ook een goede bestemming om de wilde dieren te bewonderen, die op het eiland leven. Als je geluk hebt dan kun je onder meer ijsberen, zeearenden, walrussen en bultruggen spotten. Ook wolven en dolfijnen kun je op Groenland tegenkomen. En vergeet natuurlijk ook de rendieren en de vele vogels niet. Deze natuur en de wildlife ontdek je niet via het land. Ga voor avontuur en ontdek Groenland via de lucht. Ook een tocht per boot is een populaire manier om Groenland te bewonderen.

Huwelijksreis Lapland

Voor een romantische huwelijksreis bestemming is Lapland een goede keuze. Kruip tegen elkaar aan in een iglo of ga naar buiten om te kijken naar het Noorderlicht. Samen naar de hemel kijken en het groene spektakel aanschouwen is een hele romantische manier om je tijd te spenderen. Maar ook voor de tochten met sledehonden of rendieren moet je zeker overwegen om op huwelijksreis naar Lapland te gaan. Of ga voor avontuur en ga ijsvissen of ontdek de omgeving per sneeuwscooter of door te wandelen of langlaufen door de grote laag sneeuw.

Prachtige uitzichten

De uitzichten in Lapland zijn onbeschrijfelijk mooi. Als je geluk hebt kun je het Noorderlicht ontdekken, waarbij de hemel de mooiste kleuren laat zien. Het groen-roze licht danst aan de hemel en zorgt voor een ontzettend romantische sfeer. Ideaal voor een huwelijksreis dus. Maar ook voor de zonsopgangen is het zeker een aanrader om vroeg uit de veren te komen. Geniet van de roze lucht, de witte bomen, de sneeuw en het warme zonlicht. Het is koud, maar zeker de moeite waard.

Husky’s en rendieren

Ook als dierenliefhebbers kun je je hart ophalen bij een bezoek aan Lapland. Een absoluut hoogtepunt van je reis is een tocht met sledehonden. Ga zitten op een slee en laat je leiden door deze krachtige beesten. Ontdek op hoge snelheid de mooie omgeving en laat na afloop je waardering blijken door met ze te knuffelen. Husky’s zijn hele lieve honden en krijgen vaak aandacht in de vorm van knuffels. Rendieren zijn iets minder aaibaar, maar ook een tocht met rendieren is een onvergetelijke ervaring. Het gaat op een iets minder hoog tempo, waardoor je iets meer tijd hebt om de omgeving te bekijken. Je vindt rendieren niet alleen in de natuur, maar ook op je bord. Het is namelijk een heuse lekkernij in het land en een stoofpot van rendieren is een gerecht dat je zeker geproefd moet hebben.

Bijzondere en onvergetelijke activiteiten en ervaringen

Een andere bijzondere activiteit in Lapland is het bezoeken van een ijshotel. Je kunt hier in een prachtige omgeving slapen. Het is erg koud, maar dankzij de juiste slaapzak zal je lekker warm blijven. Geniet van cocktails in glazen van ijs en de ijskunstwerken. Werkelijk alles in zo’n ijshotel is gemaakt van ijs en zorgt voor een onvergetelijk uitzicht en een bijzondere ervaring. Ook een wandeling op sneeuwrackets is een ervaring die je zeker niet zult vergeten, dus bind vooral die sneeuwrackets aan je voeten en ga op avontuur. Als je geduldig bent dan is ijsvissen ook zeker een activiteit die je gedaan moet hebben bij een bezoek aan dit prachtige land. Genoeg activiteiten om te doen en mooie uitzichten om te bewonderen in Lapland.