Frankrijk

FrankrijkOndanks het feit dat landen wat zuidelijker gelegen in Europa meer toeristen trekken is Frankrijk nog voor veel Nederlanders een erg populaire vakantiebestemming. Een zonvakantie in Frankrijk staat dan ook garant voor een veelzijdige vakantie, waarbij jij en je gezin zichzelf helemaal kunnen vermaken. Zo kan je prima terecht voor een leuke strand vakantie, maar is er ook de mogelijkheid te genieten van de rust of ruimte. Willen jullie liever een actievere vakantie? In Frankrijk zijn er mogelijkheden genoeg om een actieve zonvakantie te beleven.

Op vakantie in Frankrijk wil niet direct zeggen dat je alleen maar in het Franse hoofdgedeelte in Europa op vakantie kan gaan. Naast het Europese Frankrijk zijn er ook nog overzee gebieden die deel uitmaken van Frankrijk. Landen als Guadeloupe, Frans Guyana en Martinique zijn ook gebieden die deel uitmaken van het voor ons bekende Frankrijk.

Toerisme
Het toerisme is in Frankrijk een erg bepalende factor en speelt dan ook hoog mee in de economische stand van zaken in het land. De meeste toeristen van de wereld vindt je in Frankrijk, waarbij het land op de voet gevolgd wordt door landen als Spanje en de VS. In Frankrijk is 55% van de inkomsten uit toerisme bepaald door binnenlandse toeristen. De overige percentages worden verzorgd door de buitenlandse toeristen.

Er zijn verschillende gebieden in Frankrijk die de moeite waard zijn om eens een keer te bezoeken. Wil je echt een zonvakantie beleven, dan is het misschien een goed idee om het zuiden van Frankrijk op te zoeken. Kies hier voor de meest witte stranden, helder blauwe zee en heerlijke streekproducten. Ook de steden als Carcasonne, Nimes en Avignon zijn wellicht de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen als je houdt van de verschillen in een cultuur.

Klimaat
Doordat Frankrijk een erg groot land is vindt je er verschillende klimaten. Langs de kust van de Middellandse zee vindt je dan ook een Middellands Zeeklimaat met warme en droge zomers. In het Westen van Frankrijk is er een gematigd zeeklimaat, waarbij mooie zomers kunnen worden overschaduwd door de koudere wintertemperaturen. De gemiddelde jaartemperatuur in Frankrijk is ongeveer 11 graden. De zomerse temperaturen zijn gemiddeld 19 graden.

ParijsBezienswaardigheden
In Frankrijk kan je terecht voor veel bekende, maar ook minder bekende bezienswaardigheden. Zo vindt je in de hoofdstad Parijs natuurlijk de bekende Eifel toren, het Louvre, l’Arc de Triomph en de Notre Dame. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen om de vele kleine dorpjes te bekijken en te genieten van alle mogelijkheden die de steden, zon, zee en strand je bieden.

Op vakantie in Frankrijk: het biedt jou de mogelijkheden om te verblijven in fantastische hotels, bungalows, campings of appartementen.