Italië

Italie

Italië is het land wat voor ons bekend staat om de geweldige verschillende pasta soorten en de wereldberoemde pizza. In Italië kan je terecht voor een goedkope zonvakantie met een all inclusive verzorging in een hotel, maar zijn er ook verschillende campings die de moeite waard zijn om te bezoeken met bungalowtent, caravan of camper.

Wanneer je op vakantie gaat in Italië heb je natuurlijk niet alleen de verschillende soorten eten, maar wat dacht je van de scooters, voetbal en het eigen stad staatje van de Paus? Elk jaar opnieuw is Italië een erg populair land, waar vele mensen naartoe trekken voor het vieren van een fijne zonvakantie. Niet alleen als je lekker wilt relaxen is Italië een echte aanrader, maar ook voor mensen die op cultureel gebied wat willen zien is er echt van alles te beleven. Steden als Rome en Florence doen het erg goed met de historische gebouwen en de verschillende kunstwerken die er te bewonderen zijn. Venetïe is daarnaast ook erg populair om te varen over de kanalen en het bezoeken van de verschillende luxe paleizen.

Vakantie mogelijkheden Italië
Ben jij een sportliefhebber, dan kan je natuurlijk in Italië ook erg goed terecht. In dit land heb je grote voetbalclubs en verschillende evenementen waar je met je vrienden en kennissen naartoe zou kunnen gaan. Ook de verschillende bergen, het lage land en de langstrekkende zandstanden kunnen voor de echte liefhebber van sport een uitdaging zijn. Zo kan je in Italië terecht voor een echte luier vakantie, maar kan je ook actief aan de slag in dit met zon overgoten land.

Italiaanse landschappen
Italië is ingedeeld in 4 verschillende landschappen. Het land is opgedeeld in het Alpen gebied, de Povlakte, Eilanden en het Apennijns schiereiland. De grootste eilanden die je in Italië kan bezoeken zijn het eiland Sicilië en Sardinië. Kleinere populaire eilanden zijn Elba, Ischia en Capri.