Turkije

TurkijeZon, zee en strand

In Turkije kan je optimaal genieten van zon, zee en strand, dit aan de 6500 km lange kuststrook waar je minimaal 300 dagen per jaar zon treft. Met witte stranden, prachtige baaien en grote rotsen is Turkije een echt zonvakantie land. Aan de kust van Turkije vind je ook mooie vissersdorpjes en badplaatsen waar veel mensen een kijkje gaan nemen. Ook heb je de Turkooisblauwe zee, waaraan je heerlijk kunt eten en talrijke bezienswaardigheden tegen zal komen. Turkije is dus een veelzijdig vakantie land, ook de Egeïsche kust van Çanakkale tot aan Fethiye valt onder één van de mooiste landschappen van Turkije, je vind hier de bekende badplaatsen Kusadasi, Çesme, Bodrum, Marmaris, Fethiye en Dalyan. Daarnaast is er ook de bekende Turkse Rivièra, met Antalya als grootste badplaats, je zal overal langs de kust relaxte voorzieningen vinden zodat jij de ideale strandvakantie zal beleven.

Natuur en Cultuur

Maar Turkije heeft niet alleen plaatsen voor strandvakanties ’s, je kunt er ook prima terecht als je op zoek bent naar een natuur en cultuur vakantie. Turkije is één van de landen die het meest rijk is aan cultuur. Talloze musea, mooie culturele vondsten en opgravingen door de grote historie van dit land. In het binnenland zal je hier veel van vinden, maar ook aan de kust zal je veel culturele dingen tegen komen. Ook de natuur in Turkije is zeker iets wat je gezien moet hebben, de prachtige kilometers lange stranden in het zuiden, het ruige berglandschap in het noordoosten en lange uitgestrekte bossen in Cappadocië.

Actieve vakantie

In Turkije zijn er ook steeds meer activiteiten die gedaan kunnen worden tijdens een actieve en avontuurlijke vakantie. Zo zijn er prachtige golfbanen rondom Belek en vele soorten watersport kunnen er uitgevoerd worden. Meerdaagse wandeltochten zijn ook zeker in trek, je komt tijdens deze tochten de meest mooie en indrukwekkende natuurgebieden tegen waar ook spectaculaire mountainbike routes lopen. Ook voor een wintersport vakantie kan je uitstekend terecht in Turkije, er zijn namelijk ook skigebieden te vinden waar jij als wintersporter je vakantie prima kan doorbrengen.

Istanbul

Wanneer je jouw vakantie doorbrengt in Turkije is het zeker de moeite waard om een dagje naar Istanbul af te reizen. Door de ongekende veelzijdigheid van deze stad zal deze trip echt het hoogtepunt van jouw vakantie zijn. Istanbul is rijk aan cultureel erfgoed waaronder het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee en het Aya Sofia museum. Ook kan je hier heerlijk slenteren en genieten van de traditionele bazaars en authentieke hammams. Maar Istanbul heeft ook hippe clubs, restaurants en winkels met alle designer merken. Vervolgens kan je hier ook heerlijk culinair genieten of een terrasje pakken om de sfeer van Istanbul optimaal te ervaren.