Spanje is nog steeds een populair vakantieland voor Nederlanders

Al vele tientallen jaren brengen Nederlanders graag hun vakantie door in Spanje. Natuurlijk in de eerste plaats vanwege het heerlijke klimaat. Als het in Nederland in het voor- en najaar te koud is om buiten te zijn, is het in Spanje juist heerlijk toeven. Daarom brengen ook veel gepensioneerden de wintermaanden in Spanje door. De “pensionada’s” hebben er vaak een eigen appartement of ze huren voor deze periode een vakantiehuis in Spanje.

Vervoer naar Spanje op verschillende manieren
Je kunt op verschillende manieren naar Spanje reizen voor je vakantie. Verreweg de meeste vakantiegangers gaan met het vliegtuig. Dit is een comfortabele en snelle manier van reizen. Maar als je van wat meer avontuur houdt kun je ook met de auto naar Spanje reizen(meer info). Ook per trein zijn veel steden in Spanje relatief snel te bereiken, omdat er zowel in Frankrijk als in Spanje veel hogesnelheidsverbindingen zijn. Natuurlijk ben je wel minstens anderhalf tot twee dagen onderweg, maar met een overnachting halverwege is het op zich prima te doen met de trein. En je ziet natuurlijk ook veel van de omgeving. Met de bus naar Spanje is ook nog een optie, deze mogelijkheid wordt vooral door jongeren benut tijdens de zomerperiode. Als je gaat vliegen naar Spanje kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan bestemmingen, waaronder uiteraard de bekende plaatsen Madrid, Barcelona en Valencia.

vakantie-spanje
Een vakantie in Spanje is niet duur
De levensstandaard in Spanje is wat lager dan in Nederland dus Nederlanders zullen een vakantie naar Spanje over het algemeen niet als heel duur ervaren. Je kunt de hele dag door lekker eten, de Spanjaarden houden van uitgebreid lunchen dus warme gerechten zijn de hele dag door verkrijgbaar. In de grote steden is de siësta niet meer zo gebruikelijk omdat de 24-uurs economie hier niet echt mee strookt, maar op het platteland wordt de middagrust nog steeds in ere gehouden. De Spanjaarden werken daarna gerust door tot ’s avonds negen uur, dus veel winkels zijn ook in de avonduren gewoon geopend.