alles wat je moet weten voor de perfecte actieve vakantie

Word jij heel onrustig bij de gedachte om de hele vakantie op een handdoek te liggen zonnebaden? Is stilzitten niets voor jou? Ga dan voor een actieve vakantie. Je hebt actieve vakanties in allerlei soorten en maten. Je hoeft niet per se een enorm goede conditie te hebben om aan een actieve vakantie deel te nemen. Je vindt actieve vakanties in allerlei soorten en maten, waarbij ook rekening gehouden wordt met jouw conditie en voorkeuren qua activiteiten. Zo heb je wandelvakanties voor de wandelliefhebbers en kun je gaan voor hikes, waarbij je via hoge bergen loopt of je kunt gaan voor een wandeling met een iets makkelijkere moeilijkheidsgraad. Zo vind je altijd de actieve vakantie die bij jou past.

Lijst van actieve vakanties?

Het aantal actieve vakanties is groot. Zo kun je op wintersport gaan als je houdt van sneeuw, skiën of snowboarden. Houd je van warm weer en water? Dan is een surfvakantie misschien iets voor jou. Je hebt surfvakanties voor beginners, waarbij je in een aantal lessen de basistechnieken onder de knie krijgt. Maar ook als ervaren surfer zijn er genoeg geschikte vakanties. Verder kun je wandelen, hiken, mountainbiken, kajakken en zijn er zelfs tennisvakanties. Heb je niet één passie, maar doe je het liefst zoveel mogelijk actieve dingen op vakantie? Dan zijn er ook genoeg actieve vakanties die meerdere sportieve activiteiten combineren.

Wat kost een gemiddelde actieve vakantie?

De kosten van een actieve vakantie verschillen per vakantie. Zo is een surfvakantie een stukje duurder dan een wandelvakantie, omdat je meer materiaal nodig hebt. Bij een wandelvakantie doe je je wandelschoenen aan en je bent klaar om te gaan. Bij een surfvakantie waar je surfen leert, betaal je kosten voor de huur van je surfboard en de instructeur of instructrice die je de beginselen van het surfen leert. Je kunt een actieve vakantie zo duur maken als je zelf wilt.

Wat zijn de top bestemmingen per soort actieve vakantie?

Een van de meest populaire actieve vakanties is natuurlijk op wintersport. Veel Nederlanders kiezen ervoor om naar Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk te reizen om daar op de latten te staan of hun snowboard onder te binden. Ook fiets- en wandelvakanties in Oostenrijk zijn erg populair. Maar ook in Frankrijk en Duitsland kunnen fiets- en wandelliefhebbers hun hart ophalen. Bij surfvakanties zijn zonnigere oorden erg populair. Zo gaan mensen veelal naar Zuid-Afrika, Sri Lanka of Portugal om te surfen.

Wat heb je nodig voordat je op een actieve vakantie gaat?

Als je als avonturier gevaarlijke sporten als water-, berg- en wintersporten wil beoefenen dan is het verstandig om te kijken naar je reisverzekering. Deze sporten zijn namelijk niet altijd meeverzekerd op de reguliere reisverzekering. Hetzelfde geldt voor raften, kitesurfen en diepzeeduiken. Check dus van tevoren je reisverzekering. Daarnaast zijn goede schoenen cruciaal als je veel gaat wandelen. Als je als surfer op surfvakantie gaat dan is het natuurlijk verstandig om je eigen surfboard mee te nemen. Hier gelden wel andere regels voor dan je gewone bagage, dus controleer van tevoren hoe het zit. Verder geldt voor actieve vakanties, net als andere vakanties, dat je niet moet vergeten om je paspoort, portemonnee en tickets mee te nemen!