Wat zijn cruise vakantie en waarom zou ervoor kiezen?

Met een cruise vakantie vier je vakantie op een cruiseschip. Op het schip slaap je en zijn er genoeg activiteiten om je te vermaken, zoals bowlen, tennissen en golfen. Je vaart naar allerlei leuke plekken waar je vervolgens van boord gaat om de boel te verkennen. Op deze manier verken je de wereld aan de hand van comfort. Door je te verplaatsen met een cruiseschip in plaats van een auto, bus, vliegtuig of trein, heb je veel meer vrijheid. Het schip is ontzettend groot en er is veel te doen aan boord. Op die manier hoef je je nooit te vergeten. Iets dat veel sneller gebeurd als je je via een ander vervoersmiddel verplaatst.

Hoe werkt een cruise vakantie?

Cruiseschepen variëren van schepen voor 500 passagiers tot schepen met ruimte voor 3.000 passagiers. Je kunt een vakantie boeken naar een tropisch oord, maar er zijn ook mogelijkheden om met een cruiseschip meerdere plekken aan te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de prachtige wateren van Antarctica varen of langs de Oostzee aanmeren bij plaatsen als Kiel, Tallinn en Kopenhagen. Je kunt dus zelf kiezen hoe groot het schip is en welke plekken je aandoet. Verder heb je cruise vakanties waarbij je in een rondje vaart en dus afmeert waar je begonnen bent, maar het is ook mogelijk om heen of terug te vliegen vanaf je start- of eindbestemming.

Wat maakt een cruise vakantie anders?

Het unieke aan een cruise vakantie is de enorme luxe en comfort die je ervaart. Aan boord van de grotere schepen heb je vaak veel faciliteiten, zoals een bioscoop, zwembad, bowlingbaan, sportzaal, minigolf en soms zelfs een ijsbaan. Op die manier reis je in alle luxe naar je bestemming(en) toe. Je kunt naar heel veel verschillende plekken toe, zonder dat je je tijdens het reizen verveelt. Je hebt alle voorzieningen binnen handbereik. Veel slaapkamers zijn voorzien van alle gemakken. Cruiseschepen varen vooral ’s nachts, zodat je heerlijk uitgerust je benen kunt strekken op het vasteland.

Wat kost een gemiddelde cruise vakantie?

Een cruise vakantie kost vaak wel meer geld dan bijvoorbeeld de gemiddelde auto vakantie. Maar daar krijg je ook veel voor terug. De prijs is afhankelijk van je bestemming(en) en de grootte en luxe van het cruiseschip waarmee je wilt varen. Ook kun je kiezen voor een cruise vakantie met of zonder vlucht. Verder kun je kiezen uit een all inclusive cruise met eten en drinken erbij in begrepen. Zoek bij het kijken naar een cruise vakantie goed uit welke bijkomende kosten er nog overheen komen. Uiteindelijk ligt het aan jou hoeveel je betaalt voor je cruise vakantie.

Wat meenemen op een cruise vakantie?

Op een cruise vakantie zijn slaapkamers vaak al voorzien van toiletartikelen, dekens en shampoo. Het enige dat jij hoeft mee te nemen is je koffer. Kleding, geld, fotocamera en paspoort zijn zeker vereisten om mee te nemen, maar dat geldt voor elke vakantie. Daarnaast kan het handig zijn om tabletten tegen zeeziekte mee te nemen. Veel schepen varen niet door ruwe wateren, dus bekijk van tevoren goed wat je nodig hebt.

Waar stap je op in Nederland voor een cruise vakantie?

Veel schepen beginnen hun tocht in Nederland vanuit Amsterdam of Rotterdam. Zo zit je meteen aan de zee en kun je snel aan de tocht beginnen. Doordat je in Nederland kunt opstappen hoef je niet ver te reizen om aan de tocht te beginnen. Als je cruise vakantie niet in Nederland begint dan kun je kiezen voor een cruise vakantie inclusief vlucht. Maar je kunt natuurlijk ook selecteren op opstapplaats, dus als je liever zonder vlucht reist dan is dat zeker mogelijk.

Wat zijn de top 3 cruise maatschappijen?

Als je op cruise vakantie gaat dan zijn er verschillende aanbieders die deze vakantie voor je kunnen boeken. De grootste cruise maatschappijen zijn: MSC Cruises, Holland America Line en Royal Caribbean. Bij MSC ga je voor gastvrijheid, warmte en elegantie met een Italiaans tintje. Met deze maatschappij kun je varen in de Carribean. Veel tochten beginnen in de Middellandse zee. Met de Holland America Line stap je op in Nederland en kun je kiezen voor bestemmingen als Noorwegen, IJsland, Groot-Brittannië en de hoofdsteden aan de Oostzee. Royal Caribbean heeft de grootste schepen ter wereld, waarmee je naar bijna elke plek in de wereld toe kan. Genoeg keuze dus als je gaat voor een heerlijke cruise vakantie vol comfort en gemak.