Begin hier aan jouw perfecte treinvakantie

Je hebt vast weleens gehoord van de Oriental Express en de Trans-siberiëlijn. Hele bekende treinroutes, die je gezien moet hebben! Maar zo zijn er nog veel meer mooie treinvakanties. Als je niet houdt van vliegen en geen zin hebt om de hele tijd op te moeten letten achter het stuur bij een autovakantie, dan is een treinvakantie een heel goed alternatief. Je komt via de mooiste routes en komt op plekken waar auto’s niet kunnen komen. Daarnaast kun je in de trein makkelijk je eigen ding doen, zoals het lezen van een boek, het kijken van een film en natuurlijk genieten van alle mooie uitzichten. Een treinvakantie geeft je enorm veel vrijheid en een unieke ervaring.

Wat is een treinvakantie?

Je hebt treinvakanties in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je vliegen naar een mooi land en daar met de trein doorheen toeren, maar je kunt ook meteen vanaf je woonplaats op de trein stappen. De wereld kent een heel groot treinennetwerk, waardoor je in alle grote plaatsen kunt komen met de trein. Stap bijvoorbeeld op op Utrecht Centraal en ga met de trein naar Kroatië. Ondertussen passeer je verschillende stations en plekken, waar je ook een kijkje kunt nemen. Je hebt verschillende treintickets, waardoor je een treinvakantie op maat kunt kiezen.

Wat kan er mee op treinvakantie?

Als je met de trein gaat dan kan het verstandig zijn om genoeg eten en drinken mee te nemen, want met veel treinvakanties moet je je eigen eten verzorgen. Bij enkele treinvakanties heb je de mogelijkheid om te dineren in een speciale wagon. Vergeet daarnaast niet om je paspoort mee te nemen als je door verschillende landen reist. Als je met de trein reist kom je langs veel mooie plekken, maar het is niet overal even mooi. Daarom kan het ook handig zijn om een boek mee te nemen om de tijd te doden.

Wat heb je nodig om op treinvakantie te kunnen?

Als je op een treinvakantie gaat dan heb je helemaal niet veel nodig. Een koffer met kleding, je paspoort, je reisticket, je portemonnee en natuurlijk een camera om alle mooie uitzichten te fotograferen. Als je een compleet reisschema meekrijgt dan is het ook absoluut handig om deze goed op te bergen en mee te nemen.

Wat zijn de voordelen van treinvakantie wat vliegvakantie niet heeft?

Met de trein reis je van centrum naar centrum, waardoor je geen dure taxi moet betalen om je naar het vliegveld te brengen. Of op zoek moet naar een parkeerplaats in de buurt. Je kunt heerlijk uitrusten in de trein, waardoor je fit op je bestemming aan komt. Als je gaat voor een treinvakantie dan hoef je alleen maar op tijd aanwezig te zijn op het station. Geen gedoe met inchecken en uren van tevoren aanwezig zijn. Vaak hoef je zelfs niets eens door de douane. Je neemt zelf je bagage mee, waardoor je hier altijd zicht op hebt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je bagage ergens achter blijft of dat je geen vloeistoffen mee kunt nemen. Ten slotte kun je je eigen eten en drinken meenemen of eten in een restauratiewagen. Een plaspauze nemen kan wanneer jij dat wilt en je hoeft niet op te letten. Je kan nooit verdwalen!

Wat zijn de top treinvakantie bestemming (voor NL’ers)

Je kunt met de trein vanuit Nederland bijna overal komen. Treinvakanties naar Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië zijn heel populair, omdat deze landen nog redelijk dichtbij liggen. Maar je hebt ook mooie treintrajecten, die je in de landen zelf kunt afleggen. Naast de welbekende Oriental Express en de Trans-Siberielijn heb je nog veel meer mooie trajecten. Zo heb je Linha Douro in Portgual, waarbij je in 3,5 uur langs de mooiste uitzichten komt. Je steekt 30 keer de rivier over en komt door 26 tunnels. Zo heb je nog veel meer mooie trajecten.

Kan je met NS op vakantie?

Met NS kun je naar veel verschillende bestemmingen in het buiteland. De favoriete bestemmingen zijn Parijs, Antwerpen, Brussel, Berlijn en London. Liever langs heel veel landen? Ga dan voor een Interrail Pass. Met deze pas kun je reizen door 31 landen. Je hebt veel verschillende opties, dus er is altijd iets dat bij jou past!