Wat zijn verre reizen die je in het leven moet maken

Het wordt steeds populairder om verre reizen te maken en veel van de wereld te zien. Maar er zijn zoveel mooie landen, dus hoe weet je welke je moet kiezen? Ga je voor een lowbudget vakantie en wil je naar een land waar ze zich echt richten op toeristen? Of heb je liever wat meer comfort en vind je het heel prettig als je goed kunt communiceren in bijvoorbeeld het Engels? Het aantal verre reizen is ontzettend groot, dus er zit altijd een mooie verre reis voor jou bij. Bekijk van tevoren wat je wensen zijn en ga eventueel langs bij een reisbureau om je te laten adviseren. Of vraag een van je vrienden, want daar zit vast iemand bij die al een of meerdere verre reizen heeft gemaakt.

Wat houdt ‘verre reizen’ in?

Bij verre reizen denk je al snel aan vakantiebestemmingen op andere continenten. Landen waar je niet makkelijk kunt komen en waar je al snel naartoe moet vliegen. Voor verre reizen zit je toch al minstens vijf uur in het vliegtuig. Bij verre reizen denk je aan landen als Thailand, Indonesië, Amerika, Peru en Brazilië. Landen met een totaal andere cultuur en landschap dan Nederland. Als je een verre reis maakt dan weet je bij aankomst meteen dat je heel ver van Nederland verwijderd bent. Een verre reis is een avontuur voor de echte wereldreizigers!

Wat de top verre bestemmingen voor Nederlanders?

Landen als Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja staan vaak hoog op het lijstje bij Nederlanders. Het zijn aantrekkelijke bestemmingen voor backpackers, omdat het leven daar goedkoop is. Op die manier kun je leven op een klein budget. Maar ook de duurdere landen als Australië en Nieuw-Zeeland zijn erg in trek. Veel Nederlanders gaan hier aan de slag om geld te verdienen tijdens hun reis. Het zijn wat duurdere landen, maar ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een heel Westers land, waardoor je wat meer comfort hebt dan in de landen in Azië. Daarnaast praat iedereen perfect Engels, waardoor je jezelf goed verstaanbaar kunt maken. Hetzelfde geldt voor Amerika en Canada. Het is maar net wat je zoekt in een land, maar alle verre bestemmingen hebben hun eigen pluspunten.

Wat zijn de meest bijzondere dingen om te bezoeken?

De meest bijzondere plekken op aarde zijn toch wel de zeven wereldwonderen, die hun naam eer aan doen. Bezoek bijvoorbeeld de best bewaarde Inca-stad Machu Picchu in Peru of bekijk het indrukwekkende beeld Cristo Redentor, de beschermengel die uitkijkt over Rio de Janeiro in Brazilië. Of bezoek de verborgen Petra in Jordanië of het Colosseum in Italië. Ook de Chinese Muur in China en de Taj Mahal in India zijn prachtige bouwwerken. Of wat dacht je van Chichén Itzá, een mooie tempel in Mexico? Genoeg mooie dingen om te zien, dus wordt meteen wereldreiziger en bezoek meerdere verre bestemmingen om al het moois te kunnen zien.

Wat voor soorten reizen kunnen je maken?

Veel Nederlanders gaan naar verre bestemmingen voor stage van hun studie of doen vrijwilligerswerk als ze net klaar zijn met de middelbare school of hun studie. Maar je kunt ook gaan voor een wereldreis, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een Go Round the World-ticket. Kies het aantal kilometers dat je wilt reizen en het aantal tussenstops dat je wilt maken. Op die manier kun je heel veel verschillende landen bezoeken en veel van de wereld zien. Maar je hebt nog veel meer soorten reizen die je kunt maken. Ga bijvoorbeeld voor een culinaire reis, waarbij eten in de hoofdrol speelt. Of kies voor een groepsreis of singlereis als je nieuwe mensen wilt ontmoeten. Genoeg keuze voor jouw verre reis!