Alles over vliegvakanties

Als je op vakantie denkt aan zonnige oorden met een prachtig parelwit strand, mooie bergen, veel zon en oneindig veel cocktails dan denk je niet meteen aan Nederland. Dan denk je juist aan verre bestemmingen, waar je naartoe moet vliegen. Als je een totaal andere cultuur wilt ontdekken dan is het al snel vereist dat je in het vliegtuig stapt. Je kan natuurlijk ook naar bijvoorbeeld Spanje rijden, maar dan ben je al heel veel tijd kwijt en heb je alleen maar vanuit het autoraam naar wegen lopen staren. Ga daarom voor een vliegvakantie, waardoor je snel op de plek van bestemming bent en dus snel kunt genieten van je welverdiende vakantie!

wat is een vliegvakantie

Als je nog nooit hebt gevlogen dan kan het best spannend zijn om in het vliegtuig te stappen. Gelukkig is er niets om bang voor te zijn. Het opstijgen en landen voelt misschien wat onnatuurlijk, maar daar raak je snel genoeg aan gewend. In de lucht kun je genieten van het uitzicht en als je een lange vlucht hebt dan kun je ook naar heel veel verschillende films en series kijken. Zorg ervoor dat je je vluchten van tevoren checkt, want het tijdstip wil nog weleens wijzigingen. Ook is het verstandig om ruim op tijd op het vliegveld aanwezig te zijn, zodat je met drukte niet enorm hoeft te stressen of je je vliegtuig wel gaat halen.

Hoe boek een goedkope vliegvakantie?

Vliegen hoeft niet duur te zijn, als je gebruik maakt van een aantal tips. Vergelijk vliegvakanties altijd met elkaar, want de prijzen kunnen per firma enorm verschillen. Ook bieden aanbieders goedkope vliegvakanties aan. Verder is het goedkoper om buiten het hoogseizoen om te vliegen of te gaan voor een last-minute vakantie. Of boek juist ver van tevoren, want ook daardoor kun je een stuk goedkoper uit zijn.

Wat is last minute vliegen?

Last minute vakanties zijn enorm populair. Als je bijvoorbeeld niet weet waar je naartoe wilt op vakantie of je keuze op het laatste moment laat afhangen vanwege het weer of je vrienden. Zo kun je vaak tot een week voor je weggaat nog beslissen waar je naartoe wilt vliegen. Op die manier hoef je nooit bang te zijn dat je geen vakantie meer kunt boeken, want je hebt ontzettend veel last minute vakanties die je kunt boeken. Houd er wel rekening mee dat dit vaak vliegvakanties zijn naar zonnige bestemmingen voornamelijk binnen Europa.

Wat heb je nodig om op vliegvakantie te kunnen?

Om te vliegen moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Als je binnen Europa reist moet je paspoort nog twee maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn. Voor veel landen buiten Europa geldt een minimum van zes maanden. Controleer daarom van tevoren goed of je paspoort nog geldig is, want het aanvragen van je paspoort kost veel tijd. Zoek van tevoren ook uit of je een reisverzekering wilt afsluiten.

Wat kost een gemiddelde vliegvakanties?

De kosten van een gemiddelde vliegvakantie verschillen per vakantie. Als je naar Frankrijk vliegt dan is dit goedkoper dan als je naar Canada vliegt, omdat het dichterbij is. Daarnaast verschilt de prijs ook per vliegtuigmaatschappij. Zo heb je meerdere maatschappijen die bekend staan om hun goedkope vluchten. Ook kan het uitmaken vanaf welk luchthaven je vliegt en kan het uit om een dag later te vliegen dan gepland. Bekijk daarom goed naar alle opties en gebruik ook zeker een vergelijker voor je vliegvakanties.

Naar welke landen kun je niet direct naar vliegen?

Na een tijd raakt de brandstof van het vliegtuig op, wat betekent dat je niet naar elk land in één vlucht kunt vliegen. Als je bijvoorbeeld naar Nieuw-Zeeland op vakantie wilt dan heb je een vlucht met een of meer tussenstops. Je kunt inplannen om hier ook een paar dagen te verblijven of te gaan voor een korte tussenstop, waarbij je in een keer door gaat. Vliegtuigen kunnen steeds langer vliegen, waardoor je soms vluchten hebt waarbij je 17 uur aaneengesloten in het vliegtuig zit.

Top vliegvakantie bestemming (voor NL’ers)

Wij Nederlanders houden van zonnig bestemmingen, dus zijn landen als Spanje, Griekenland, Italië, Curacao en Portugal erg populair als vliegvakantie bestemming. Maar ook aan de andere kant van de wereld kom je genoeg Nederlanders tegen, want Nederlanders zijn een reislustig volk.

Is een vliegvakantie voor iedereen?

Veel mensen zijn weleens op vliegvakantie geweest. Als je twijfelt zijn er vast mensen in de buurt die je advies kunnen geven over vliegvakanties. Het heeft veel voordelen, zoals dat je meer van de wereld kunt zien. Naar Nieuw-Zeeland of Australië gaat niet zonder dat je in het vliegtuig stapt. Daarnaast is het ook nog eens een stuk veiliger dan met de auto op vakantie én bespaar je tijd. Je komt veel eerder aan in bijvoorbeeld Portugal als je met het vliegtuig staat dan als je met de auto gaat. Verder is vliegen niet meer zo duur. Een vliegvakantie is alleen lastig als je last hebt van vliegangst, verder staat je niets in de weg!