Wat is halfpension?

Een verblijf in een hotel op basis van halfpension houdt in dat naast de overnachting, het ontbijt én het diner bij de prijs inbegrepen zijn. De maaltijden zijn vaak op vaste tijden en worden opgediend in buffetvorm. De Engelse termen zijn half board of partial board. Dus als je verzekerd wilt zijn dat je dagelijks ontbijt en diner krijgt, kies dan voor halfpension.

Wat is het verschil tussen halfpension en logies met ontbijt?

Als je graag op vakantie rustig wakker wilt worden en niet op zoek wilt gaan naar een eettentje of supermarkt voor je ontbijt, dan zijn beide verzorgingen heel geschikt. Het voor de hand liggende verschil zit hem dus in het avondeten, dat krijg je wel bij het halfpension verblijfstype. Reken er op dat deze verzorging duurder is dan logies met alleen ontbijt. Afhankelijk van het hotel kun je in het restaurant al dan niet lunchen en/of dineren. Dat kun je altijd navragen en dan eventueel reserveren voor die dag of andere dagen. Het kan zijn dat als je daarvoor kiest, een lunch of diner bijbetalen in eigen hotel, het duurder uitpakt dan ergens in het dorp of stadje verderop te eten.

Waar moet je rekening mee houden bij halfpension?

Bij halfpension betaal je bij het boeken zoals gezegd voor de overnachtingen, het dagelijkse ontbijt en de avondmaaltijd. Deze worden op gezette tijden geserveerd, dus houd daar rekening mee; uitslapen kan dan meestal maar tot 10:00 uur ’s ochtends. Dat geldt ook voor het diner: het buffet is gedurende een bepaalde tijd open. Dat je in de ochtend moet opstaan is aan de andere kant best handig als je graag de omgeving wilt verkennen. Zo kun je door halfpension mooi op tijd op pad en weet je dat je ’s avonds in je accommodatie terecht kunt voor een warme maaltijd. Hier hoef je dan niet naar op zoek te gaan eventueel met hongerige kinderen.

Zowel het ontbijt als het diner is meestal in de vorm van een buffet. Bijkomend voordeel is dat je zo vaak als je wilt terug kunt gaan voor meer. Dit kost niets extra’s want het zit allemaal inclusief in de reissom. Drankjes, lunch en snacks zijn niet inbegrepen dus daar moet je apart voor betalen. Met halfpension ben je wel gebonden aan het ritme dat het hotel dicteert. Komt dat een keer niet uit en je slaat eens een keer het ontbijt of het avondbuffet over, dan krijg je geen geld terug.

Halfpension bij dezonvakanties.nl

Halfpension vakanties met elkaar vergelijken gaat heel gemakkelijk op dezonvakanties.nl. Op deze website vind je vakanties in diverse Europese landen als Spanje, Frankrijk maar ook voor een zonvakantie in Turkije kun je hier terecht. Met de ‘vergelijker’ biedt de site vele vergelijkingsmogelijkheden om een mooie vakantie op basis van halfpension te boeken, zodat je de beste prijs-kwaliteitsverhouding te pakken hebt. Een goedkope vakantie in een mooie accommodatie met goed eten is immers een prettig vooruitzicht.

Op dezonvakanties.nl ben je verzekerd van een breed aanbod van gerenommeerde halfpension vakantieaanbieders.