Wat is logies?

Het woord logies heeft vele synoniemen en betekenissen als je er op Googled namelijk: gelegenheid om te overnachten, accommodatie en logement. Het is ook een horecaterm in de betekenis van motel en nachtverblijf. Verder is het een ander woord voor onderdak, onderkomen, nachtverblijf en nachtkwartier.

In de wereld van vakantiereizen wordt met logies bedoeld dat je een of meerdere overnachting(en) reserveert bij een hotel, motel of jeugdherberg zonder ontbijt, lunch of avondmaaltijd erbij te boeken. Dus de slaapmogelijkheid bijvoorbeeld in een pension of woonhuis als verblijfstype maar er zijn dan geen maaltijden bij inbegrepen.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je ervoor kiest moet je rekening mee houden dat je zelf nog voor alle maaltijden moet betalen. En dat het betekent dat je ’s ochtends voor het ontbijt op pad zult moeten gaan of de dag ervoor boodschappen doen. Het is dan handig om een accommodatie te kiezen nabij een supermarkt en/of bakkerij. Vaak kan er toch voor één of meerdere maaltijden in je hotel worden gekozen. Maar let op: als je in je accommodatie toch een maaltijd gebruikt kan het zijn dat je duurder uit bent dan als je het van tevoren bij de reservering had geboekt.

Logies, populair?

Op Zoover.nl is een poll te vinden over hoe vaak men, tijdens een verblijf in een hotel, voor een bepaald verblijfstype kiest. De minst populaire vormen zijn volpension en logies: slechts respectievelijk 2% en 6% gekozen door de vakantiegangers. Redenen voor de impopulariteit van het verblijfstype logies worden niet gegeven maar men kan denken aan het eerder beschreven ongemak om naar ontbijt op zoek te moeten gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor de overige maaltijden als de lunch en het diner. Men vindt het toch prettig om hiervoor in het eigen hotel of pension terecht te kunnen.

Toch wordt er veel gebruik gemaakt van deze vakantiemogelijkheid. Het aanbieden van een kamer voor de verhuur in een woning wordt al sinds mensenheugenis gedaan, met andere woorden het verblijfstype logies is al zo oud als de weg naar Keulen en het aanbod ervan is enorm toegenomen in de afgelopen decennia. Dit komt onder meer door populaire televisieprogramma’s die thema’s als op reis en op vakantie gaan behandelen. Ook de sterke opkomst van online reisbureaus en verhuurmogelijkheden heeft geleid tot een toename in vraag ernaar. Sowieso gaan Nederlanders immers graag op reis.

Logies mogelijkheden vergelijken bij dezonvakanties.nl

Op deze website kun je vakanties met elkaar vergelijken op basis van verschillende criteria waaronder verblijfstypen. Je kunt zodoende op dezonvakanties.nl kijken waar je een overnachting op basis van alleen logies kunt boeken. Of je zoekt er een langere vakantie waarbij je dus niet betaald voor een maaltijd in het hotel of pension. Dit maakt je overnachting natuurlijk goedkoper. Er zijn hier zeker goedkope zonvakanties te vinden. Met behulp van de ‘vergelijker’ op de website dezonvakanties.nl zijn kwalitatieve vakanties te vinden tegen stuntprijzen. Boek bijvoorbeeld een last minute vakantie met alleen logies. Een vakantie boeken tegen een scherpe prijs via dezonvakanties.nl kan je zo veel geld besparen.