Wat is logies met ontbijt?

Logies met ontbijt is al eeuwenlang een begrip en werd vroeger door kloosters aangeboden aan reizigers. Bij sommige kloosters kun je nog terecht voor logies met ontbijt. Particulieren boden al ruim voor het jaar 1900 logies met ontbijt aan in hun eigen woning.

Dit verblijfstype was destijds favoriet bij Europeanen. De Europese kolonisten namen het begrip logies met ontbijt mee naar America waar het Bed and Breakfast werd genoemd. Deze B&B ’s kregen het imago van een low budget accommodatie en na de Grote Depressie van de jaren 30 in de twintigste eeuw nam de belangstelling ervoor af. Inmiddels zijn ze al lang en breed weer herontdekt en populair onder vakantiegangers. Het is een aantrekkelijk alternatief voor een hotelkamer.

Het verschil tussen de verblijfstypes logies en logies met ontbijt is helder. Bij het een wordt het als combinatie aangeboden en zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen en bij het ander niet. Zoover.nl heeft in 2017 een poll gehouden onder vakantiegangers met de vraag hoe vaak, als men in een hotel verblijft, voor een bepaald verblijfstype kiest. De meest populaire vorm is logies met ontbijt, namelijk 39% van de ondervraagden koos hiervoor.

Logies met ontbijt en Bed and Breakfast?

Het begrip Bed en Breakfast wordt tegenwoordig gebruikt om een kleinschalige verblijfsaccommodatie aan te duiden voor een veelal kortdurend verblijf, waarbij ook ontbijt wordt geserveerd, meestal in een toeristisch interessante omgeving. Een slaapkamer, met ontbijt de volgende dag, in het woonhuis of bijhuis van de eigenaren van dat huis. Je overnacht dan bij het gezin. Soms kun je kiezen of het ontbijt op bed of in de eetkamer wordt geserveerd. Het kan zijn dat jouw kamer een eigen badkamer heeft maar het kan ook dat deze moet worden gedeeld met de bewoners of zelfs met andere gasten.

Het verschil is dus dat logies met ontbijt betekent dat je een of meerdere overnachting(en) boekt bij een hotel, motel of jeugdherberg inclusief ontbijt met veelal eigen sanitaire voorzieningen. Het ontbijt wordt in een eetzaal geserveerd waar de andere gasten ook eten. Houdt er rekening mee dat je moet ontbijten binnen een bepaald tijdsbestek. Vaak is dat tussen 07:00 en 10:00 uur.

In een B&B kun je meestal geen andere maaltijd krijgen, de naam zegt het immers al. Wellicht dat je met de gastheer of gastvrouw kunt afspreken toch voor het avondeten te mogen aanschuiven tegen betaling. In een hotel, als dat ook een restaurant heeft, is dan wel de mogelijkheid te lunchen of te dineren.

Logies met ontbijt bij dezonvakanties.nl

Dezonvakanties.nl is een website waar je vakanties met elkaar kunt vergelijken en je kunt hier een mooie accommodatie met logies en ontbijt vinden. Je zoekt op basis van diverse criteria bijvoorbeeld verblijfstype. Binnen deze categorie is het dan mogelijk om te bepalen naar welk zonnig land jij wilt gaan en waar jij logies met ontbijt kunt krijgen tegen een scherpe prijs. Belangrijk is niet alleen het goedkoopste vakantieverblijf voor logies met ontbijt eruit te selecteren. Je wilt ook een goede accommodatie vinden, van hoge kwaliteit. Dat kan op dezonvakanties.nl. Met de ‘vergelijker’ zijn er zeker goede en goedkope vakanties op basis van logies met ontbijt te vinden en bespaar je jezelf veel geld.