Wat is volpension?

De horecaterm volpension betekent dat je een overnachting met alle maaltijden erbij reserveert dus het is een benaming voor een verblijf in een hotel waarbij het ontbijt, de lunch en het avondeten bij de prijs zitten inbegrepen. Drink je eventueel nog wat buiten deze maaltijden om in het hotel dan moet je dat daar apart bijbetalen. Dus als je het prettig vindt dat die dagelijks voor je klaar staan dan is volpension het ideale verblijfstype voor jou.

Wat is het verschil tussen volpension en halfpension?

Ben je inderdaad iemand die het fijn vindt dat er voor z’n natje en droogje gezorgd wordt, dus dat je daar niet meer zelf over na hoeft te denken of achteraan hoeft te gaan dan is het verblijfstype volpension ideaal voor jou. Bij halfpension betaal je bij het boeken voor de overnachtingen met daarbij het dagelijkse ontbijt en de avondmaaltijd maar niet voor de lunch. Met volpension krijg je dus wel lunch elke dag.

Waar moet je rekening mee houden bij volpension?

De verzorging begint op de aankomstdag met de lunch of het diner. Het eindigt op de vertrekdag met een ontbijt. Koffie en andere drankjes zijn ook in deze verzorging niet inclusief. De reissom voor dit verblijfstype is logischerwijs duurder dan halfpension of logies met ontbijt. Maar op de bestemming ben je weer minder kwijt omdat de maaltijden al betaald zijn.

Mocht je door vertraging te laat aankomen op je locatie en/of eerder moeten vertrekken waardoor je één van de maaltijden mist, dan wordt hiervoor geen restitutie gegeven. Verder moet je je ervan bewust zijn dat het niet mogelijk is om korting te krijgen op de reissom, mocht je geen gebruik maken van de maaltijden. Wellicht kun je dan beter een ander verblijfstype boeken zoals halfpension of logies met/zonder ontbijt. Het is dus van belang van tevoren goed na te denken over de invulling van de vakantie.

Vind je het toch wel prettig om je eigen gang te gaan op vakantie? Bedenk dan dat als je volpension boekt, je toch gebonden bent aan het ritme van het hotel. De maaltijden worden op gezette tijden geserveerd; als je te lang uitslaapt is het ontbijt alweer voorbij. Het kan ook zijn dat je een lunchpakket krijgt van het hotel, wat wel handig is als je erop uit trekt. Dan hoef je niet op tijd voor de lunch terug te zijn. Dat moet dan wel weer voor het diner. Vaak is dat in de vorm van een buffet dat ook in een bepaald tijdsbestek beschikbaar is. Voordeel van zo’n volpension is dat je niet steeds hoeft na te denken wat je zult gaan eten. Toch een ontspannende bijkomstigheid tijdens je vakantie.

Volpensionvakanties vergelijken op dezonvakanties.nl

Vakanties vergelijken doe je met het grootste gemak op dezonvakanties.nl. Deze website sluist je direct door naar de juiste plek om een volpension verblijfstype te boeken nadat je de beste prijs-kwaliteitsverhouding gevonden hebt. Een fijne vakantie tegen een scherpe prijs, dat vind je geheid op dezonvakanties.nl. Hier tref je namelijk een breed aanbod aan van gerenommeerde vakantieaanbieders.