Wat neem ik mee op motorvakantie?

In dit artikel is te lezen wat je allemaal nodig hebt als je op motorvakantie gaat. Het is belangrijk om goed uitgerust op vakantie te gaan. Je moet je van tevoren goed bedenken in wat voor klimaat je terecht kunt komen en je uitrusting hierop aanpassen.

Motorkleding

Naast de motor zelf is je motorkleding natuurlijk het belangrijkste. Een goede uitrusting is het halve werk zeggen ze weleens. Van je motorkleding is je motorhelm het allerbelangrijkste. Je hoofd verdient de beste bescherming die er is. Een systeemhelm is op motorvakantie de beste optie. Een systeemhelm biedt namelijk alle voordelen van een integraalhelm en kun je bij lage snelheden open dragen om wat extra door te luchten. Ook is het makkelijk om bijvoorbeeld bij een tolpoort even met je motorhandschoenen aan je helm open te kunnen klappen.

Naast de motorhelm moet de rest van je motorkleding ook in orde zijn. Het is aan te raden om verschillende lagen te dragen. Als je bijvoorbeeld in de bergen gaat rijden kan je te maken krijgen met hoge en lage temperaturen. Het is daarom aan te raden om een 3-laags jas en een 3-laags broek mee te nemen. Op deze manier kun je je kleding aanpassen aan elke temperatuur. Ook is het verstandig om twee paar handschoenen mee te nemen. Een paar doorwaai handschoenen en een paar dikke en waterdichte handschoenen. Ook heb je een paar goede motorlaarzen nodig, omdat motorlaarzen een zware last zijn kan je geen twee paar laarzen meenemen. Daarom is het aan te raden om een paar goed luchtdoorlatende en waterdichte laarzen mee te nemen. Als laatste is het verstandig om een regenoverall in te pakken om tijdens een regenbuien je motorpak goed droog te houden.

De rest van je uitrusting

Als motorrijder moet je er rekening mee houden dat je beperkt spullen mee kunt nemen. Daarom is het verstandig om zo min mogelijk spullen mee te nemen en de spullen die je meeneemt moet zo compact en licht mogelijk zijn. Een setje vrijetijdkleding is voldoende, aangezien je toch het meest van de tijd op de motor zit heb je aan een setje genoeg. Het meenemen van een goede tent is ook heel belangrijk. Je wil ’s nachts namelijk je motorkleding en jezelf goed drooghouden. Als laatste is het aan te raden om een gereedschap setje mee te nemen voor wanneer je kleine reparaties aan je motor moet uitvoeren.